Με το κλίμα μουδιασμένο, ξεκίνησε ένα ακόμα πλατό ετυμηγορίας στο GNTM. Οι φαντασμαγορικές φωτογραφίες των μοντέλων δίπλα σε μία super star και τα ζητούμενα του concept, έφεραν σε αντιπαράθεση τους τέσσερις κριτές, Ισμήνη Παπαβλασοπούλου, Ζενεβιέβ Μαζαρί, Άγγελο Μπράτη, Δημήτρη Σκουλό και οδήγησαν σε ένα απρόβλεπτο bottom 2. Η τελική απόφαση έφερε μεγάλη φόρτιση, σε μια από τις πιο συγκινητικές αποχωρήσεις της σεζόν.



Πασαρέλα, ρυθμός και έντονες πόζες ήταν οι λέξεις κλειδιά της δοκιμασίας αποχώρησης και ήθελε τα μοντέλα πρωταγωνιστές στο fashion show του σχεδιαστή Απόστολου Μητρόπουλου. Ωστόσο το live performance στο rainbow catwalk θα έπρεπε να γίνει στο πλευρό της Ελένης Φουρέιρα. Το δυσκολότερο απ΄ όλα φυσικά ήταν οι διαγωνιζόμενοι να «καπελώσουν» την τραγουδίστρια. Το catwalk ξεκίνησε και τα υποψήφια μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα ενώ η Ελένη Φουρέιρα τραγουδούσε. Η τραγουδίστρια ντυμένη με ένα μαύρο σέξι φόρεμα τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα, τόσο με την ερμηνεία της όσο και με την εκρηκτική της εμφάνιση.

Στο bottom 3 βρέθηκαν οι Στυλιανός, Ναπολέων και Γιάννης, με τους κριτές να δίνουν τη... σανίδα σωτηρίας στον Στυλιανό. Πριν η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου ανακοινώσει ποιος θα δει την πόρτα της εξόδου από το GNTM 4 ο Ναπολέων ζήτησε να μείνει ο Γιάννης γιατί είχε καλύτερη απόδοση από τον ίδιο. Τελικά οι κριτές επέλεξαν να αποχωρήσει ο Γιάννης.