Η Αγγελική Νικολούλη, η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που έχει ασχοληθεί και ταυτιστεί με το αστυνομικό ρεπορτάζ στα ελληνικά ΜΜΕ, επιστρέφει στην τηλεόραση. Το βραβευμένο «Φως στο Τούνελ», που κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 23:20 κλείνοντας τα 27 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακρόχρονης δημοσιογραφικής καριέρας με πολυσυζητημένες αποκαλύψεις και τολμηρές έρευνες.

Η παρουσία της Αγγελικής Νικολούλη στα δημοσιογραφικά αστυνομικά χρονικά ξεκινά από εφημερίδες της Πάτρας, όπου οι έρευνές της για την πορνεία και την εκμετάλλευση παιδιών, τα ναρκωτικά και τις φυλακές συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία. Το δρόμο για τη δημοσιογραφική καριέρα της στον αθηναϊκό Τύπο άνοιξε η εφημερίδα «Απογευματινή». Πολύκροτες υποθέσεις και συνεντεύξεις από το αστυνομικό ρεπορτάζ φιλοξενήθηκαν στη συνέχεια στον «Ελεύθερο Τύπο» και στο «Έθνος». Η αποκάλυψη της δράσης του «δράκου» Κυριάκου Παπαχρόνη (και η συνέντευξη στα κρατητήρια μετά τη σύλληψή του), η υπόθεση του «δράκου» Σπύρου Μπέσκου και οι υποκλοπές από την ΕΥΠ ήταν μερικές από τις μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες της Αγγελικής Νικολούλη σε αυτές τις εφημερίδες.

Τα πρώτα βήματα στην τηλεόραση έγιναν στις εκπομπές «60 λεπτά Χωρίς Μοντάζ» και «Ρεπορτάζ στην Ομίχλη», στο πλευρό του Κώστα Χαρδαβέλλα. Το «Φως στο Τούνελ», η ζωντανή πολύωρη εκπομπή που αποτελεί μοναδικό κεφάλαιο στην πορεία της Αγγελικής Νικολούλη, έκανε πρεμιέρα το 1995.

Στη μακρόχρονη τηλεοπτική παρουσία της έχει εντοπίσει 1.700 αγνοούμενα άτομα σε 889 εκπομπές και έχει συμβάλει αποτελεσματικά στην εξιχνίαση 26 δολοφονιών, δίνοντας υποσχέσεις για ακόμη βαθύτερη έρευνα με αποτέλεσμα στο MEGA. Το «Φως στο Τούνελ» έχει τιμηθεί με δεκάδες διακρίσεις από κοινωνικούς φορείς κι έχει κατακτήσει μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Η ιαπωνική τηλεόραση έχει ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να καταγράψει τον τρόπο έρευνας που ακολουθεί η Αγγελική Νικολούλη στο «Φως στο Τούνελ», ενώ αφιερώματα στην ίδια και στην εκπομπή έχουν κάνει πολλές ευρωπαϊκές τηλεοράσεις.

Η Αγγελική Νικολούλη έχει και μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγγραφική πλευρά: τα best seller αστυνομικά θρίλερ «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου», «Θάνατος με χείλη κόκκινα» και «Έρωτας φονιάς», που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, βασίζονται σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το «Φως στο Τούνελ» και αποτελούν μια απόπειρα να καταγραφεί το εγκληματικό προφίλ στην Ελλάδα. Σε εντελώς διαφορετικό, χιουμοριστικό ύφος, «Τα Πιπεράτα του 100», που γράφτηκαν σε συνεργασία με τον Αλέκο Σακελλάριο το 1990, περιλαμβάνουν ιστορίες που η Αγγελική Νικολούλη αλίευσε από την καθημερινή της επαφή με το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το «Φως στο Τούνελ» κάνει πρεμιέρα στο MEGA την Παρασκευή, 22 του μήνα, στις 23.20.

Δείτε το τρέιλερ