Σε προτεραιότητα βρίσκεται ο ενημερωτικός τομέας για τη διοίκηση του ΣΚΑΪ με φόντο την έναρξη της νέας τηλεοπτικής χρονιάς. Τα πεσμένα νούμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν -ειδικά στο νεανικό κοινό- εξαιτίας του «Ράδιο Αρβύλα» και του χαμηλού lead-in οδήγησαν σε σειρά έντονων καλοκαιρινών ζυμώσεων προκειμένου να μην επαναληφθεί το φαινόμενο, και μάλιστα σε ένα πεδίο που θεωρείται προνομιακό για το κανάλι του Νέου Φαλήρου.

Το όλο σκηνικό έγινε ακόμη πιο πολύπλοκο όταν εν μέσω θέρους σημειώθηκαν ξαφνικές και διαδοχικές αποχωρήσεις δημοσιογράφων και ορισμένων αρχισυντακτών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν κενά, και μάλιστα στη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών, οπότε -όπως γίνεται αντιληπτό- οι απαιτήσεις του ρεπορτάζ ήταν ιδιαίτερα αυξημένες.

Η κατάσταση που διαμορφώθηκε προβλημάτισε έντονα τη διεύθυνση Ενημέρωσης και τον Βασίλη Παπαδρόσο, καθώς και το σύνολο της διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο άμεσο μέλλον, κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, Βασίλη Παπαδρόσου, αποφασίστηκε να γίνουν μισθολογικές αυξήσεις σε πρόσωπα-κλειδιά του στελεχιακού δυναμικού με τα οποία ο ίδιος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία.

Μάλιστα για κάποια εξ αυτών φαίνεται πως εσχάτως υπήρξαν «Σειρήνες» από τον ανταγωνισμό, γεγονός που ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των υψηλών κλιμακίων του τηλεοπτικού σταθμού. Στο μεταξύ, αν και η νέα σεζόν ξεκίνησε για το κεντρικό δελτίο από την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμη και τώρα «τρέχουν» σκέψεις και διεργασίες για την ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα, οι οποίες μετά και την επιστροφή του Γιάννη Πρετεντέρη στο δελτίο του Mega έγιναν πιο έντονες, αφού τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν ακόμη περισσότερο.