Όπως είναι γνωστό, οι σεναριογράφοι της σειράς θα μας ταξιδέψουν στην εποχή της Χούντας, με πολλούς από τους ήρωες να περνούν δύσκολες στιγμές, να εξορίζονται και να βασανίζονται.

Πολλές θα είναι και οι καινούργιες ιστορίες που θα ξεδιπλωθούν στο Διαφάνι, μιας και δύο νέοι άνδρες πρόκειται να «εισβάλουν» στη ζωή της Ελένης και της Ασημίνας Σταμίρη.

Ο λόγος για τον Ζάχο Λυκογιάννη και τον Πέτρο Ορφανίδη, τους οποίους θα υποδυθούν ο Νίκος Κουρής και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το «MY tv», ο Ζάχος είναι ένας παλιός έρωτας της Ελένης, αφού οι δυο τους είχαν ένα φλερτ τα χρόνια που απουσίαζε ο Λάμπρος από το Διαφάνι.

Η σχέση τους δεν προχώρησε και ο Ζάχος έφυγε για πολλά χρόνια. Τώρα, όμως, θα επιστρέψει και θα διεκδικήσει μια θέση στη ζωή της Ελένης.

Εκείνη, στον τρίτο κύκλο, θα ζει χώρια από τον Λάμπρο, καθώς αυτός θα πάει εξόριστος στη Λέρο.

Ο Ζάχος θα σταθεί στο πλευρό της Ελένης προκειμένου να τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει και να επιβιώσει από τη Χούντα και τα αδίστακτα σχέδια του Ακύλα για όσους μένουν στο Διαφάνι και προσπαθούν να βοηθήσουν τους αιχμαλώτους.

Όσον αφορά στην Ασημίνα και τον Πέτρο, η γνωριμία τους θα γίνει όταν εκείνη μετακομίσει στη Λάρισα και βρει δουλειά σε μια μεγάλη εφημερίδα της πόλης.

Ο εκδότης είναι ένας μυστήριος άνδρας, ο οποίος φαίνεται να έχει τα δικά του μυστικά. Οι δυο τους θα έρθουν αρκετά κοντά μιας και στην εφημερίδα ξεκινάει μια άλλη ζωή για την Ασημίνα.

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια παίρνει τη ζωή στα χέρια της και ο Πέτρος τη βοηθάει να μάθει έναν άλλο κόσμο.

Αυτοί οι δύο άνδρες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή των γυναικών, όμως η παρουσία τους δεν θα αλλάξει την αγάπη που νιώθουν για τον Λάμπρο και τον Νικηφόρο.