Χαράς… ευαγγέλια για τους απανταχού λάτρεις του «Εξορκιστή», που επιστρέφει στο κινηματογραφικό σύμπαν, μετά από φημολογία χρόνων για ένα πιθανό remake. Το πρώτο σίκουελ της «διαβολοταινίας» ετοιμάζεται, βασισμένο αποκλειστικά στο εμβληματικό φιλμ του 1973 από την εταιρεία Blumhouse Studios, με την υπογραφή του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, εξπέρ στο είδος των ταινιών, αφού έχει υπογράψει σκηνοθετικά και το «Halloween».

O εκτελεστικός παραγωγός Τζέισον Μπλαμ επιβεβαίωσε την είδηση στο Den of Geek, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι το σίκουελ θα εκπλήξει ευχάριστα όλους τους σκεπτικιστές. Έχουμε ήδη αρκετούς εκεί έξω, όσον αφορά το “Halloween” και ο σκηνοθέτης μας, ο Ντέιβιντ, κατάφερε και άλλαξε την άποψή τους. Νομίζω ότι αυτό θα κάνει και με την ταινία “The Exorcist”». Πρόσθεσε επίσης πως στόχος του δεν είναι να προσεγγίσει μόνο όσους γνωρίζουν τον «Εξορκιστή», αλλά να δημιουργήσει και ένα νέο κοινό: «Θέλω να κάνω μία ταινία για όσους γνωρίζουν και αγαπούν τον “Εξορκιστή” και παρά το γεγονός ότι κάποιοι είναι έξαλλοι που θα το κάνουμε αυτό, με κάποιον τρόπο θα πάνε στο σινεμά να το δουν. Θέλω να τους κάνω χαρούμενους. Και θέλω να κάνω μία ταινία και για όσους δεν έχουν ιδέα, αλλά θα την αγαπήσουν. Νομίζω ότι ο Ντέιβιντ αυτό πέτυχε και με το “Halloween”.

Να το θυμάστε αυτό, το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που θα έρθει σε αυτή τη νέα ταινία, το 95% του κοινού της αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, θα έρθει να δει αυτήν την ταινία - δεν θα έχει δει τον πρώτο “Εξορκιστή” ούτε καν θα τον έχει ακούσει». Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει ήδη τέσσερα σίκουελ της ταινίας, καθώς και μία τηλεοπτική σειρά, αυτή θα είναι η πρώτη ταινία, που πατά ακριβώς στην ταινία του 1973».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time