Δύο ξεχωριστές κινηματογραφικές ταινίες έρχονται στη συχνότητα του Mega αύριο, βράδυ Μεγάλης Τετάρτης. Η επική ταινία: «Φωτιά πάνω από την Πομπηία» θα μεταδοθεί στις 21.00. Το 79 μ.Χ., ο σκλάβος Μάιλο επιστρέφει στην Πομπηία ως αήττητος μονομάχος αποφασισμένος να διεκδικήσει τον έρωτα της ζωής του, την Κάσια. Εκείνη είναι η πανέμορφη κόρη ενός Έπαρχου, που είναι αναγκασμένη να ζει στο πλευρό ενός διεφθαρμένου Ρωμαίου γερουσιαστή.



Ο Μάιλο θα χρειαστεί να πολεμήσει για να σώσει την αγαπημένη του και να την προστατεύσει από την καταστροφική μανία της φύσης. Περιπέτεια και ρομαντισμός με φόντο την έκρηξη του Βεζούβιου συνθέτουν την ταινία του Πολ Άντερσον. Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπράουνινγκ, Τζάρεντ Χάρις, Τζέσικα Λούκας, Κιτ Χάρινγκτον.


Ακολουθεί στις 23.10 η all time classic περιπέτεια «Επτά χρόνια στο Θιβέτ». Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χάινριχ Χάρερ (Μπραντ Πιτ), ένας δραπέτης, αιχμάλωτος σε βρετανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, θα φτάσει στη μυστηριώδη και απαγορευμένη πρωτεύουσα του Θιβέτ, τη Λάσα. Ξένος σε μια παράξενη χώρα, ο Χάρερ γίνεται φίλος με τον νεαρό Δαλάι Λάμα και, χάρη σε αυτόν, θα αλλάξει τη φιλοσοφία της ζωής του. Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Ντέιβιντ Θιούλις, Μπ. Ντ. Γουόνγκ, Μάκο Τζάμιανγκ.


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου