Τρεις ήταν υποψήφιοι προς αποχώρηση το βράδυ του Σαββάτου (27/03), οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να διεκδικήσουν την παραμονή στο «MasterChef 5» με ένα πιάτο αντιγραφής. Η μπλε ομάδα - Παύλος Χάππιλος, Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου και Μαρίνα Ντεμολλάι - βρέθηκε αντιμέτωπη με μία απαιτητική δοκιμασία αντιγραφής πιάτου. Η καλεσμένη chef Κωνσταντίνα Φάκλαρη και οι κριτές του MasterChef, ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας αξιολόγησαν τα πιάτα και πήραν την τελική απόφαση δείχνοντας στην Μαρίνα Ντεμολλάι την έξοδο.

Η Μαρίνα Ντεμολλάι έκανε ένα πολύ σοβαρό λάθος, το οποίο άφησε άναυδη την Κωνσταντίνα Φάκλαρη, αφού βρέθηκε λίγη άμμος στο πιάτο της. Η Μαρίνα, αν και ήταν από τις πιο δυνατές παίκτριες του διαγωνισμού, δεν κατάφερε να παραμείνει στο παιχνίδι. Ενδιαφέρον θα έχει το πως θα διαμορφωθούν από εδώ και πέρα οι ισορροπίες, με την κολλητή της φίλη την Κωνσταντίνα να λέει ότι έχει μείνει ολομόναχη στο σπίτι του MasterChef.

«Νομίζω το λάθος με το χώμα ήταν αρκετά σημαντικό» είπε ο Κουτσόπουλος με τη Μαρίνα να αναφέρει στην κάμερα: «Σαν αρχηγός είχα την ευθύνη της ομάδας. Δεν τα πήγαμε καλά στην ομαδική, δεν τους έδωσα την ασυλία, ούτε την πρώτη ούτε τη δεύτερη. Οπότε εν μέρει ένα μέρος της ψυχής μου είναι ήρεμη αυτή τη στιγμή γιατί ξέρω ότι δεν έκαναν κάτι τα παιδιά και αυτός που έπρεπε πήρε την ευθύνη πάνω του». Ο Ιωάννης έπαθε σοκ γιατί θεωρούσε ότι η Μαρίνα είναι κλάσεις ανώτερη από τον Παύλο και την Κωνσταντίνα μαγειρικά, και ότι το πιάτο αντιγραφής ήταν στα μέτρα της.

«Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Σίγουρα αυτός ο εγκλεισμός μας κάνει να είμαστε πολύ περίεργοι. Kάποιοι μπορεί να το διαχειριστούν κάποιοι όχι. Καλώς ή κακώς εγώ είμαι με αυτούς που μπορούν να το διαχειριστούν. Δεν θα αφήσω γράμμα. Αστους να αναρωτιούνται» είπε η μαρίνα Ντεμολλάι και δήλωσε ότι θα ήθελε στον τελικό να βρεθεί ο Τζιοβάνι, αν και πιστεύει στις ανατροπές όταν επιστρέψουν στο ριάλιτι παλιοί παίκτες.