Συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή Ενώπιος Ενωπίω, την πρώτη μετά τη δημόσια αποκάλυψή της ότι βιάστηκε σε πολύ τρυφερή ηλικία, έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου. Η χρυσή Ολυμπιονίκης μίλησε για την εμπειρία της,  για τα συναισθήματά της, για τα κακώς κείμενα της ΕΙΟ, αλλά και τους λόγους που έσπασε τη σιωπή της



Γιατί μίλησε  τώρα 
Καταρχήν, καταλαβαίνεις ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Γιατί το τραύμα που είχα υποστεί ήταν τόσο βαθύ και είχα απωθήσει αυτό το συμβάν τόσο βαθιά μέσα μου, που ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια δεν μπορούσα να το σκέφτομαι, γιατί δεν θα μπορούσα να λειτουργήσω καθόλου. Συνειδητοποίησα ότι και να έβγαινα να μιλήσω δεν θα μπορούσα να το αποδείξω. Οπότε φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο τις συνέπειες αυτού του πράγματος. Υπήρχε μία ομερτά στην Ομοσπονδία.









Δεν μπορούσαμε να εισακουστούμε. Όποτε διαμαρτυρόμασταν για το οτιδήποτε υπήρχε μία σημαντική αποσιώπηση των γεγονότων, οπότε αισθανόμουν ότι δεν μπορώ να μιλήσω. Μέχρι που υπήρξε αυτό το συναίσθημα της δυσφορίας και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Άκουσα κάποια σχόλια από κάποιον πατέρα ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποπλανεί παιδιά. Ούσα μητέρα ένιωσα ότι έχω μεγάλη ευθύνη και αποφάσισα να μιλήσω. Επίσης, με αφορμή την αγωγή που έγινε του Νίκου Κακλαμανάκη, ένιωσα ότι ο ένας στήριξε τον άλλον και βρήκα το θάρρος", ανέφερε.




Για την αδερφή της 

Στην αγαπημένη της αδελφή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, αναφέρθηκε τη νύχτα της Δευτέρας, όταν και βρέθηκε καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω του ΑΝΤ1.  Η Ολυμπιονίκης, που το τελευταίο διάστημα έχει συζητηθεί έντονα για τις αποκαλύψεις που έκανε, μίλησε από καρδιάς για την στήριξη που είχε από την αδελφή της ακόμη και τις τελευταίες μέρες του βίου της.



Η απόφαση να μιλήσει στα παιδιά της 

Πίστευα ότι θα πάρει δημοσιότητα το θέμα. Αλλά δεν περίμενα τόσο πολύ. Στις 26 Νοεμβρίου έδωσα την πρώτη κατάθεση στον εισαγγελέα. Από τότε προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο για να κάνω κι άλλους ανθρώπους να βγουν να μιλήσουν. Γι' αυτό και μίλησα με τα παιδιά μου και προσπάθησα να τους εξηγήσω κάποια πράγματα για την σεξουαλική βία. Εξήγησα στον γιο μου, που βρίσκεται στην προεφηβεία, τι είναι η σεξουαλική βία και τη σημασία του "όχι". Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τα ενημερώσουν, γιατί δεν έχουμε επαρκή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία", δήλωσε η αθλήτρια.