Αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν ένα συλλεκτικό ημερολόγιο – λεύκωμα για τη νέα χρόνια, αφιερωμένο στον οικουμενικό μας λογοτέχνη, Νίκο Καζαντζάκη. Περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο και χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής, της σκέψης και του έργου του.

Το φαινόμενο “Καζαντζάκης” εντυπωσιάζει, αφενός, για την ποικιλία των ενδιαφερόντων του και τον όγκο της συγγραφικής παραγωγής, και αφετέρου για την απήχηση του έργου του, τόσο στην παγκόσμια διάστασή της, όσο και στη μεγάλη χρονική διάρκειά της· ίσως να πρόκειται από τις σπάνιες περιπτώσεις Ελλήνων συγγραφέων που η ζωή και το έργο του συνεχίζουν αδιάκοπα με αυξανόμενη γεωμετρική πρόοδο να προκαλούν το μεγάλο ενδιαφέρον των αναγνωστών και των μελετητών του αιώνα μας.

Η διεθνής απήχηση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη αποδεικνύεται από την πληθώρα των εκδόσεών του σε ξένες γλώσσες και διαλέκτους, που τον καθιερώνουν ως τον πιο πολυμεταφρασμένο Νεοέλληνα συγγραφέα στον κόσμο. Τα βιβλία του διαχρονικού μας συγγραφέα αποτελούν τις πνευματικές γέφυρες που ενώνουν τον απαράμιλλο νου και την παιδική καρδιά του με όλες τις γενιές αναγνωστών που έχει αγγίξει, εμπνεύσει, εμψυχώσει με τον Λόγο του. Οι γέφυρες αυτές παραμένουν στέρεες με κάθε αναγνώστη του παρόντος ή του μέλλοντος που θα παίρνει στα χέρια του ένα βιβλίο του Νίκο Καζαντζάκη, θα το ανοίγει και θα παλεύει και αυτός μαζί μας με τον θάνατο.

Τα Παραπολιτικά προσφέρουν σε όλους τους αναγνώστες το εκπληκτικό αυτό ημερολόγιο σε μια υπερπολυτελή σκληρόδετη έκδοση γεμάτη με αποφθέγματα από το έργο του, που θα θυμίσουν σε όλους, ότι Έλληνας σημαίνει πολιτισμός, ήθος και ηρωισμός.