Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από τη δήλωση της Ιωάννας Τούνη στη Σάσα Σταμάτη και στην «OΝ time» για τις επιπτώσεις που έχει το lockdown στην αγορά και για το ότι «με το βοήθημα των 800 ευρώ χαίρονται μόνο οι τεμπέληδες».

Όλο το Σαββατοκύριακο η είδηση παρέμενε πρώτο θέμα σε πολλά sites, με την Ιωάννα Τούνη να υποστηρίζει μέσα από τα social media της ότι ναι μεν έκανε αυτές τις δηλώσεις, αλλά παραποιήθηκαν λόγω του… κολάζ, που ακολούθησε. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η «ΟΝ time» επικοινώνησε με την κυρία Τούνη, προκειμένου να μας μεταφέρει τη δική της εικόνα από όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, που τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δηλώσεις της κυρίας Τούνη δημοσιεύονται στην εφημερίδα μας.
Μετά το τέλος της επικοινωνίας μας, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, οι δηλώσεις της μεταφέρθηκαν αυτολεξεί. Χωρίς κοψίματα και… κολάζ προκειμένου να αλλοιωθεί το νόημα τους.

Τι ακριβώς είπε

Το κείμενο που δημοσιεύτηκε επί λέξει ανέφερε: «Λίγες μέρες μετά την επίθεση που δέχτηκε η Ιωάννα Τούνη, μιλάει αποκλειστικά στην “ΟΝ time” για την περιπέτειά της. “Είχα πάει βόλτα το σκύλο μου και μου επιτέθηκε ένας σκύλος. Με δάγκωσε ψηλά στο μπούτι και έκανα εμβόλιο και είμαι με αντιβιώσεις”. Όσο για τη Θεσσαλονίκη, όπου μένει μόνιμα, και την κατάσταση που επικρατεί εκεί με τον κορωνοϊό αναφέρει: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια παράνοια με όλο αυτό που συμβαίνει.

Μια μιζέρια. Εγώ έχω περάσει Covid και έχω κάνει τεστ αντισωμάτων. Δεν πρόκειται να ξανακολλήσω για τους επόμενους 7 μήνες. Ήμουν 2 εβδομάδες καραντίνα τον 15Αύγουστο». Μας μίλησε ακόμα και για την οικονομική καταστροφή της πόλης της, αλλά και τα 800 ευρώ: «Η Θεσσαλονίκη περνάει πολύ δύσκολα, η οικονομία πάει χάλια.Η οικονομία κλαίει. Έχω φίλους που έχουν εστίαση, εγώ έχω ρούχα, όλα πηγαίνουν κατά διαόλου. Τα 800 ευρώ είναι αστεία για τις επιχειρήσεις. Οι τεμπέληδες χαίρονται προφανώς τώρα που τα παίρνουν».

Μετά τη δημοσίευση του θέματος και συγκεκριμένα στις 10 το πρωί του Σαββάτου η Σάσα Σταμάτη που είχε επικοινωνήσει μαζί της, της έστειλε ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τις δηλώσεις και της απάντησε με μια καρδιά.

Όλα άλλαξαν από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ξεκίνησε η αναπαραγωγή του θέματος από τα sites, τα οποία τόνιζαν ιδιαίτερα τις δηλώσεις της για τα 800 ευρώ.

Από τη στιγμή εκείνη η Ιωάννα Τούνη άρχισε να δέχεται δεκάδες μηνύματα στους λογαριασμούς της στα social media σχετικά με τη δήλωσή της «Τα 800 ευρώ είναι αστεία για τις επιχειρήσεις. Οι τεμπέληδες χαίρονται προφανώς τώρα που τα παίρνουν». Μέσα σε λίγη ώρα, χρήστες του twitter έφεραν το όνομα της ξανθιάς καλλονής στα πρώτα trends.

Την επόμενη ημέρα, η Ιωάννα Τούνη θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος, τόσο με γραπτή δήλωση στα stories
του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram όσο και με βίντεο στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν αποκάλεσα ποτέ τεμπέληδες τους ανθρώπους που εργάζονται, οι οποίοι τέθηκαν σε αναστολή υποχρεωτικά από το κράτος και παίρνουν αναγκαστικά το επίδομα των 800 ευρώ.

Υπάρχει όμως και μια τεράστια μερίδα ανθρώπων, οι οποίοι όχι απλά βολεύονται, αλλά χαίρονται και με όλη αυτή την τραγική κατάσταση. Και κάθονται σπίτι και πληρώνονται και εύχονται να κρατήσει κι άλλους μήνες η καραντίνα. Βέβαια αυτό που δεν καταλαβαίνουν ακόμα είναι ότι σε δύο, τρεις, πέντε μήνες θέλουν επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους, μπορεί η επιχείρηση που δούλευαν να έχει χρεοκοπήσει και να μην υπάρχει πια…

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν θα χαρακτήριζα ποτέ τεμπέλη έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τεθεί αναγκαστικά σε αναστολή και θέλει να πάει στη δουλειά του και δεν μπορεί. Υπάρχει η μερίδα των ανθρώπων που θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται…».

Μεταξύ άλλων, η γνωστή influencer δήλωσε πως τα λόγια της έγιναν «κολάζ» και δεν αποδόθηκαν σωστά τα όσα έχει πει. Χθες στην εκπομπή «Πρωινό» προβλήθηκε το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξής της και αποδείχθηκε πανηγυρικά πως δεν παραποιήθηκαν τα λόγια της.

Τα λεγόμενα της Ιωάννας Τούνη, λοιπόν, δεν παρερμηνεύτηκαν και στη δήλωση δεν έχει (αν είναι δυνατόν!) γίνει κανένα κολάζ. Μάλιστα στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούστηκε κι ένα άλλο μέρος της συνέντευξης, το οποίο δεν είχε συμπεριληφθεί στο κείμενο που δημοσίευσε η «ΟΝ time» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου.

Σάσα Σταμάτη: Βλέπω στη Θεσσαλονίκη και έχω ανησυχήσει γιατί οι άνθρωποι έχουν πάθει μεγάλη ζημιά.

Ιωάννα Τούνη: Παντού έχουν πάθει μεγάλη ζημιά, δεν έχουν πάθει μόνο στη Θεσσαλονίκη.

Σάσα Σταμάτη: Εννοώ είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα από την αρρώστια.

Ιωάννα Τούνη: Τι λες, βρε Σάσα; Έλεος.

Σάσα Σταμάτη: Τι;

Ιωάννα Τούνη: Έ τι τι;

Σάσα Σταμάτη: Έχουνε κολλήσει πάρα πολλοί.

Ιωάννα Τούνη: Το έχουνε κολλήσει μέχρι το έχουν διασωληνωθεί και πεθάνει είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Ιός είναι και κολλάει, τι να κάνουμε τώρα; Γιατί, κάθε χρόνο φθινόπωρο δεν είναι κλειστά όλα τα σχολεία γιατί όλα τα παιδιά έχουν κλασικές ιώσεις φθινοπωρινές; ΟΚ. Μία ή άλλη.



Σάσα Σταμάτη: Να προσεχείς αν και το έχεις περάσει.



Ιωάννα Τούνη: Το 99% των ανθρώπων το περνάνε σαν τίποτα. Κανονικά σε έναν τέτοιον ιό πρέπει να φέρεσαι, έχεις δεν έχεις κάτι, θεωρητικά σαν να έχεις κάτι.



Σχετικά με τις δηλώσεις για τον κορωνοϊό, πάντως, η Φαίη Σκορδά απάντησε: «Να πω κάτι. Δεν είμαστε γιατροί. Το ότι δεν μπορείς να ξανακολλήσεις για επτά μήνες το λέει ποιος; Κανένας γιατρός δεν σου δίνει βεβαίωση ότι αν έχεις περάσει Covid δεν μπορείς να ξανακολλήσεις.



Σαφώς αν έχεις αντισώματα μειώνονται οι πιθανότητες. Αλλά επειδή έχω μιλήσει με ειδικούς, κανείς δεν μου είπε “πάρε το χαρτί και κυκλοφόρησε χωρίς μάσκα, δεν μπορείς να ξανακολλήσεις”. Δεν υπάρχει αυτό. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες πιθανότητες. Είσαι πιο safe, αλλά δεν σημαίνει πως δεν ξανακολλάς».



Στο μεταξύ, ο σάλος που είχε ξεκινήσει από το Σάββατο στα sites συνεχίστηκε σε όλες τις πρωινές εκπομπές της Δευτέρας, όπως στο «Happy Day» της Σταματίνας Τσιμτσιλή και το «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου.

ONT_1711_001_cmyk_2


Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα OnTime την Τρίτη 17 Νοεμβρίου

ΠΗΓΗ:media.gr