Επαφή με την ελληνική κυβέρνηση είχαν πριν από λίγο καιρό κορυφαία στελέχη της Disney, σύμφωνα με τη στήλη FREDDO του Θανάση Φουσκίδη στο ένθετο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, προκειμένου να προωθηθεί ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο, που σίγουρα θα συγκινήσει τόσο τους Έλληνες όσο και τους απανταχού θαυμαστές του δικού μας «Greek Freak».

Ο λόγος για την πρόθεση του αμερικανικού κολοσσού κινηματογραφικών παραγωγών για τη δημιουργία μιας επικής ταινίας για τη ζωή και την πορεία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που, ως γνωστόν, έχει λάβει μυθικές διαστάσεις στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και όχι μόνο.

Το φιλμ θα περιλαμβάνει κάθε πτυχή του βίου της οικογένειας του Έλληνα σταρ από τη Νιγηρία μέχρι τη χώρα μας και τους μεγάλους μπασκετικούς σταθμούς του Γιάννη από τα ανοικτά γήπεδα των Σεπολίων μέχρι τα παρκέ του NBA και την ανάδειξή του ως πολυτιμότερου παίκτη στο σημαντικότερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Φυσικά, το ενδιαφέρον από κυβερνητικής πλευράς είναι ιδιαίτερα έντονο και πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά τον τρόπο εμπλοκής της Ελλάδας σε αυτό το project, που συνιστά, αν μη τι άλλο, τεράστια προβολή για τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.