Το γεγονός πως χρειάστηκε να παρεμβει η κυβέρνηση δια του Στέλιου  Πέτσα προκειμένου το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ασχοληθεί με τα αδικήματα που μπορεί να προκύπτουν από τις χυδαίες και σεξιστικές αναφορές παίκτη, στο αμφιλεγόμενης ποιότητας τηλεοπτικό ριάλιτι big brother, δείχνει αν μη τι άλλο πως τα μέλη της συγκεκριμένης Ανεξάρτητης Αρχής κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και μάλλον δεν βλέπουν τηλεόραση.

Εδώ και μέρες έχει βουϊξει ο τόπος αναφορικά με το παραγώμενο τηλεοπτικό "προιόν" του συγκεκριμένου ριάλιτι και έπρεπε να πιάσει τον "πάτο" της χυδαιότητας ένας εκ των συμμετεχόντων σε αυτό, ώστε να ενεργοποιηθούν τα ανακλαστικά της πολιτείας, φυσικά όχι από την ίδια την Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά μετά από την παρότρονση- παρέμβαση της κυβέρνησης, που δεν ειναι και δική της δουλειά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο ΕΣΡ άρχισαν να "τρέχουν" για να ασχοληθούν με το θέμα από χθες το βράδυ που ο Σ. Πέτσας δήλωσε "Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με διάλογο σε τηλεοπτικό ριάλιτι, με περιεχόμενο χυδαία σεξιστικό που παραπέμπει ακόμα και σε εγκληματική πράξη, έχω ζητήσει την άμεση διερεύνηση από το ΕΣΡ".

Είχαν προηγηθεί και σχετικές αντιδράσεις και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που έκπληκτοι πληροφορήθηκαν πως ένας παικτής του συγκεκριμένου "παιχνιδιού" ονόματι Α. Αλεξανδρίδης, σε διάλογο του με συμπαίκτες του, που μεταδόθηκε ζωντανά, καυχιόταν πως μπορεί να βιάσει γυναίκες αν δεν ικανοποιήσουν τα ερωτικά του ντέρτια.

Τελικώς ο συγκεκριμένος παίκτης απομακρύνθηκε απ' το παιχνίδι, παριστάνωντας τον "μετανιωμένο" και καταβάλλοντας προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη πως είναι από καλή οικογένεια, διαθέτει παιδεία και δεν μεγάλωσε σε κανένα στάβλο ή ήρθε από τα βουνά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από χθες το βράδυ ο Πρόεδρος του ΕΣΡ και η Γραμματέα του κ. Φλυτζάνη, με την οποία έχει συνάντηση αυτή την ώρα στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής μαζί με τους νομικούς συμβούλους, έψαχναν να βρουν και τα υπόλοιπα μέλη του ΕΣΡ, ώστε να συνεδριάσει η ολομέλεια και να εξετάσει το επίμαχο περιεχόμενο. Το κωμικό στην όλη ιστορία ειναι πως το ΕΣΡ δεν διαθέτει μηχανισμό παρακολούθησης των ΜΜΕ και μόνο σε περίπτωση που γίνουν καταγγελίες επιλαμβάνετα η αρχή.