Το βιβλίο - ορόσημο «Μετακεμαλισμός», που μελετά με ψύχραιμη ματιά το φαινόμενο Τουρκία, στην μετά τον Κεμάλ εποχή.

Τι σημαίνει η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τι σηματοδοτεί η στροφή της Τουρκίας στην Ασία; Ποιες αλλαγές συντελούνται στη γείτονα και πως επηρεάζουν την χώρα μας; Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα από την Τουρκία; Ποιες αλλαγές συντελούνται στη γείτονα και πως επηρεάζουν την χώρα μας;


Με την εκ του σύνεγγυς προσέγγιση των εξελίξεων, ορατών και μη, που λαμβάνουν χώρα στην Τουρκία και είναι αντιληπτές σε καθημερινή βάση, διαπιστώνει κανείς πως ο κεμαλισμός ως πολιτική φιλοσοφία, κρατική ιδεολογία και θεμέλιο του πολιτικού συστήματος, έφθασε στο τέλος του, τουλάχιστον υπό την μορφή και τη μεθοδολογία πολιτικής υπό την οποία λειτούργησε για 75 και πλέον χρόνια.

METAKEMALISMOS

 

Η Τουρκία αλλάζει ραγδαία σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού της συστήματος κυρίως όμως στις δομές εξουσίας. Είμαστε μάρτυρες μιας συντελούμενης δομικής αλλαγής στην χώρα αυτή σήμερα, που σηματοδοτεί μια επαναστατική και ταυτόχρονα δραματική πορεία επεισοδιακής μετεξέλιξης του κεμαλικού πολιτικού συστήματος, που οικοδόμησε ο Μουσταφά Κεμάλ, ο «Μεγάλος Ηγέτης των Τούρκων», και κυριολεκτικά δημιουργός του τουρκικού κράτους, σ’ ένα απροσδιόριστο και καθόλου εύκολα προβλέψιμο μόρφωμα ενός ιδιότυπου, εξαιρετικά ασυνήθιστου στην επιστήμη και την πολιτική, πολιτικού συστήματος μιας «Ισλαμικής Δημοκρατίας δυτικού τύπου».

Συγγραφείς του έργου είναι οι Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης και Αφεντούλης Λαγγίδης


Από αυτό το Σάββατο τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν την πρακτική σειρά οδηγών της Larousse, «Κηπουρική για όλους»

Από αυτό το Σάββατο 18 Ιουλίου τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν την τετράτομη σειρά πρακτικών οδηγών της Larousse, «Κηπουρική για όλους»! Ακόμα και χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία στην καλλιέργεια φυτών και λαχανικών, οι χρήσιμοι οδηγοί της Larousse θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τον κήπο ή το μπαλκόνι των ονείρων σας, αλλά και να περιποιηθείτε με τον σωστό τρόπο τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το σπίτι σας! Τώρα μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε σπιτικά λαχανικά, αρωματικά και βότανα, με ελάχιστα λιπάσματα και φυτοφάρμακα, που θα τα κόβετε από τον κήπο ή το μπαλκόνι σας και θα τα γεύεστε φρεσκότατα! Ακόμα κι αν διαθέτετε έναν μικρό κήπο, μια αυλή, ένα μπαλκόνι ή απλώς ένα περβάζι μπορείτε να απολαύσετε τους ζουμερούς καρπούς της φύσης που εσείς οι ίδιοι παράγετε! Ανακαλύψτε μικρά μυστικά για να υπολογίσετε τον χώρο και τον διαθέσιμο χρόνο σας και να διαλέξετε τα φυτά που σας αρέσουν, τα απαραίτητα εργαλεία, τα σωστά υλικά και την κατάλληλη γλάστρα, ώστε να διευκολύνετε την ανάπτυξη των φυτών και να διατηρείτε την ευεξία τους. Οι εκπληκτικοί αυτοί οδηγοί περιλαμβάνουν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με λεπτομερείς οδηγίες βήμα – βήμα και κοντινά πλάνα προκειμένου να μάθετε ό,τι χρειάζεται για να σπείρετε, να φυτέψετε και να περιποιηθείτε τα λαχανικά και τα φυτά που σας αρέσουν!

Ο πρώτος τόμος της σειράς είναι αφιερωμένος στις καλύτερες ποικιλίες καλλιέργειας λαχανικών στη γλάστρα!

1600_π640_01


Ο πρακτικός οδηγός της Larousse σάς αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για να πετύχετε τη σπορά και τη φύτευση των δικών σας λαχανικών και να γευτείτε όλη τη χρονιά τους καρπούς των κόπων σας. Περιγράφει απλές τεχνικές, για να ξέρετε πού, πότε και πώς να καλλιεργήσετε τον λαχανόκηπό σας, να αποφύγετε τις ζημιές που μπορούν να προκληθούν από έλλειψη νερού ή υπερβολικά ποτίσματα, από τη ζέστη ή το κρύο, τους εχθρούς και τις ασθένειες ή μια φύτευση πολύ στριμωγμένη. Επιπλέον, περιέχει έναν κατάλογο με τις 50 καλύτερες παραδοσιακές, δοκιμασμένες και πεντανόστιμες ποικιλίες λαχανικών, που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο σας, αλλά και στον περιορισμένο χώρο μιας ευρύχωρης γλάστρας ή ζαρντινιέρας στη βεράντα ή στο μπαλκόνι σας. Για κάθε λαχανικό θα βρείτε την κατάλληλη μέθοδο καλλιέργειας, συμβουλές για τη συγκομιδή, ιδέες για πρωτότυπη μαγειρική χρήση αλλά και περισσότερες από 230 φωτογραφίες. Και κάτι ακόμα: μια πρωτότυπη πρόταση για καλλιέργεια εξωτικών λαχανικών με παράδοξη όψη, πρωτάκουστα ονόματα και ιδιαίτερη γεύση.

50 ποικιλίες -  πού, πότε και πώς να τις καλλιεργήσετε

Εύκολη καλλιέργεια σε περιορισμένους χώρους

άφθονη συγκομιδή όλο τον χρόνο

πάνω από 230 φωτογραφίες

απλές τεχνικές και αναλυτικές οδηγίες

συχνά λάθη και πώς να τα αποφύγετε

Μαζί,

Χελωνονιντζάκια! Αποκτήστε το νέο βιβλίο δραστηριοτήτων με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, αυτό το Σάββατο 18.7 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά!

1600_π640_02__2_

Τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν το Σάββατο 18 Ιουλίου με το ολοκαίνουριο βιβλίο δραστηριοτήτων με πρωταγωνιστές τους απίθανους ήρωες της αγαπημένης σειράς των παιδιών. Ζήσε μια μοναδική περιπέτεια με τα Χελωνονιντζάκια! Φέρε σε πέρας τις αποστολές με τη γενναιότητα του Ραφαέλ και αντιμετώπισε μεταλλαγμένους κακούς και σκοτεινούς νίντζα. Βοήθησε τις Χελώνες να πολεμήσουν το κακό και νιώσε πραγματικός πολεμιστής. Διασκέδασε, λύσε τους γρίφους και χρωμάτισε τις σκηνές με τους αγαπημένους σου χαρακτήρες και τους αντιπάλους τους.

Ακόμα,

Έκπτωση 50% στο εισιτήριό σας για τις μαγικές νεροτσουλήθρες του υπερσύγχρονου υδάτινου πάρκου Splash Waterpark στον Ισθμό Κορίνθου!

1600_π640_03_1_

Το καλοκαίρι έφτασε!!! Είστε έτοιμοι για απίθανα παιχνίδια μέσα στο νερό;

Τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν ατελείωτες βουτιές στις πιο σύγχρονο υδάτινο πάρκο της Ελλάδας! Βρείτε το κουπόνι μέσα στην εφημερίδα που κυκλοφορεί το Σάββατο 18 Ιουλίου και αποκτήστε 50% στο εισιτήριό σας για τις μαγικές νεροτσουλήθρες του Splash Water Park, που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου πλησίον ΚΤΕΛ Πελοποννήσου, αποτελεί έναν ιδανικό  προορισμό για απόδραση μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα. Ένας πλήρως ανακαινισμένος κ’ ειδικά διαμορφωμένος χώρος 30,000τ.μ βρίσκεται στη διάθεσή σας, για να σας προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση και ξέφρενο παιχνίδι τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Το Splash WaterPark Isthmos διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις  τελευταίας τεχνολογίας,  νεροτσουλήθρες ευρωπαϊκών προδιαγραφών για κατάβαση με μικρή ή μεγάλη ταχύτητα, με ή χωρίς σαμπρέλα (tube) που πληρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, πισίνες διαφόρων μεγεθών για μικρούς κ μεγάλους, τεχνητό ποτάμι για relax με νερό που ανανεώνεται και φιλτράρεται καθημερινά. Εστιατόριο, Μπαρ με εξωτικά κοκτέιλ, παγωμένα αναψυκτικά, λαχταριστά γλυκά και παγωτά είναι στην διάθεση σας για να σας χαρίσουν μια απολαυστική ημέρα. Ξαπλώστρες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με σκίαση, αποδυτήρια, ντους και δωρεάν χώρος στάθμευσης είναι διαθέσιμα για την μέγιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σημαντική προσοχή έχει δοθεί στην ασφάλεια των μικρών μας φίλων. Ακολουθούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων μας. Μερικά από τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι η απολύμανση στις ξαπλώστρες και όλα τα έπιπλα κήπου, η διατήρηση ειδικού συστήματος απολύμανσης στα αποδυτήρια και στις τουαλέτες και συνεχής μετρήσεις του χλωρίου σε όλες τις πισίνες ανά τέσσερις ώρες. Γιατρός βρίσκεται στο χώρο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Ειδική ναυαγοσωστική ομάδα είναι σε ετοιμότητα για την ομαλή λειτουργία  του πάρκου και την προστασία των επισκεπτών.  Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να χαλαρώσει και αφεθείτε στην μαγεία της ταχύτητας ανεβάζοντας  την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

Τηλ. Επικ. : 6970389999

Email: info@splashwaterpark.gr

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΚΠΤΩΤΙΚΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ

  1. Δικαίωμα χρήσης του κουπονιού, ατομικώς ή για λογαριασμό των ανήλικων, έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας τους.
  2. Το εκπτωτικό κουπόνι αφορά στην παροχή εκπτώσεως 50,00% επί του κόστους για την αγορά εισιτηρίου αρχικής αξίας δώδεκα (12,00) ευρώ για άτομα ηλικίας 3 έως 8 ετών και για την αγορά εισιτηρίου αρχικής αξίας δεκαέξι (16,00) ευρώ για άτομα ηλικίας 9 ετών και άνω, για τις Νεροτσουλήθρες στο Splash WaterPark Isthmos, που βρίσκονται στον Ισθμό Κορίνθου.
  3. Η χρήση του κουπονιού μπορεί να γίνει για την περίοδο 11-07-2020 έως τις 31-08-2020 από ώρες 10:00 έως 19:00 κάθε μέρα και θα τηρηθεί υποχρεωτικά σειρά χρονικής προτεραιότητας.
  4. Το κουπόνι  δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ούτε δύναται να ζητηθεί η αντικατάστασή του με οιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα.
  5. Κάθε κουπόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μεμονωμένo άτομo και δεν επιτρέπεται να συνδυαστεί με άλλη τυχόν προσφορά.
  6. Για την ισχύ του κουπονιού θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν στα παρακάτω στοιχεία: «ΔΗΜ & ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ», ΠΑΡΚΟ ΝΕΡΟΥ, ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΔΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΦΜ 800926660, ΤΗΛ: 27410 71000 και 6970389999.
  7. Η  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του εκπτωτικού κουπονιού ή στο παιδί ηλικίας 3 έως 18 ετών εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρει επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά της. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση που δεν δύναται να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυάται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρει για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελαν τυχόν υποστούν οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΔΗΜ & ΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΟΕ».
  8. Η εφημερίδα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κουπονιού ή σε περίπτωση εξάντλησης των θέσεων.
  9. Οι παρόντες όροι και οι κάθε είδους συμβατικές και εξωσυμβατικές σχέσεις που προκύπτουν κατ’ εφαρμογή τους διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά σχετικά με την παρούσα προσφορά, που ενδέχεται να προκύψει στο μέλλον, υποβάλλεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών.
  10. Οι παρόντες όροι δύναται να τροποποιηθούν οποτεδήποτε από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.. Κάθε τροποποίηση θα ισχύει από το χρόνο δημοσίευσής της στην ιστοσελίδα της εφημερίδας www.parapolitika.gr.
  11. Η χρήση του κουπονιού προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παρόντων όρων.