Για τη σειρά βιβλίων «Ιστορίας της Ορθοδοξίας», της Εκδοτικής Αθηνών, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 20 Ιουνίου με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, μίλησε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καλημέρης.
 
«Αυτό το Σάββατο ολοκληρώνεται πλέον αυτό το έργο «Η ιστορία της Ορθοδοξίας» με αναφορά σε μικρές μεν πληθυσμιακά αλλά πολύ ζωντανές εκκλησίες, τις αυτόνομες εκκλησίες της Φιλανδίας και της Εσθονίας και τις αυτοκέφαλες τις Αλβανίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας και Σλοβακίας και με αναφορά βέβαια στον ιδρυτή της εκκλησίας, αυτόν που έβαλε τα χριστιανικά θεμέλια του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τον Απόστολο Παύλο. Την ίδρυση της εκκλησίας της Ελλάδος και των Αθηνών» ανέφερε ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Καλημέρης στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου .

Αναλυτικά ο Αρχιμανδρίτης είπε:

«Το έργο αυτό δεν είναι απλή προσφορά αλλά είναι μια χορηγία, μια χορηγία γνώσης και αυτοσυνειδησίας. Το είχε πάρα πολύ ανάγκη η εκκλησία μας και το ορθόδοξο πλήρωμα. Είχε ανάγκη από ένα έργο ενότητας με μεγάλη τεκμηρίωση και ιστορική ακρίβεια, και πραγματικά αποτελεί μια ανεπανάληπτη επιτυχία των Παραπολιτικών η προσφορά αυτού του έργου. Θα ήθελα να σημειώσω ότι επειδή εκδίδονται και έργα που αναφέρονται στη δίκη του Σωκράτη, αυτή η περίφημη τετραλογία και η αναφορά στον Παύλο, ξέρετε ότι όταν ο Παύλος ανέβηκε στον Άρειο Πάγο αναβίωσε η παλαιά κατηγορία κατά του Σωκράτη. Κατηγορήθηκε ως «καταγγελεύς νέων δαιμονίων» δηλαδή ήταν μια επανάληψη της δίκης του Σωκράτη».