Σήμερα με  ευσυνειδησία και ακέραιο ήθος, η  Μαριλένα Γεραντώνη παρουσιάζει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου «Mega Γεγονότα». Η δημοσιογράφος με το αξιοζήλευτο βιογραφικό μιλά στο Secret  για την επανεκκίνηση του MEGA, την ενημέρωσης αλλά και τις δύσκολες στιγμές.


Ποτέ δεν βάζω τόσο μακροπρόθεσμους στόχους γιατί πιστεύω ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ξέρει καλύτερα να σε καθοδηγεί.

Ήταν πρόκληση για εσάς η συνεργασία με το mega;

Μεγάλη πρόκληση που έφερε μαζί της τεράστια ευθύνη αλλά και χαρά. Το Mega ήρθε ανανεωμένο, με δυναμική, φρέσκες ιδέες και ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες το οποίο εναρμονίστηκε με το παλιό «βαρύ πυροβολικό» στελεχών του σταθμού. Ένα ιστορικό κανάλι ήρθε ξανά μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών. Οι προσδοκίες ήταν και είναι μεγάλες και εμείς πρέπει να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό.

 

Υπήρχε κάτι που σας  δυσκόλεψε στην πρεμιέρα;

Σαφώς είχα άγχος αλλά ταυτόχρονα είχα και μεγάλη προσμονή. Ξαναγυρνούσα στο mega μετά από καιρό και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Δεν θα έλεγα ότι υπήρχε κάποια δυσκολία. Αντίθετα, κυριάρχησε τις τελευταίες ώρες το δημιουργικό άγχος το οποίο με τη σωστή προετοιμασία και την άρτια συνεργασία των τεχνικών, της δημοσιογραφικής ομάδας και του αρχισυντάκτη μου, έδιωξαν το αναμενόμενο τρακ.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στον «αέρα» από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα;

Όσο επαγγελματίας και αν είσαι δεν μπορεί να μην επηρεάζεσαι από τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Ιταλία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν μπορεί να μην επηρεάζεσαι από τη «σπασμένη» φωνή του κ. Τσιόδρα που τόνιζε τη δύσκολη περίοδο που είχαμε μπροστά μας, ή τις συγκινητικές εκδηλώσεις των πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο που χειροκροτούσαν και ευχαριστούσαν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι στιγμές που χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη μας και νομίζω δεν θα ξεχαστούν ποτέ.

Ο παρουσιαστής πιστεύετε πως πρέπει να «δείχνει» συναίσθημα;

«Είναι άνθρωπος και αναπόφευκτα διακατέχεται από συναισθήματα ως επαγγελματίας οφείλει όμως να μεταδίδει και να παρουσιάζει την είδηση με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα χωρίς να αφήνει χώρο για «χρωματισμό» και υποκειμενικές κρίσεις. Είναι αυτή η λεπτή γραμμή μεταξύ του προσωπικού συναισθήματος και της αντικειμενικής αποτύπωσης στην ειδησεογραφία την οποία πρέπει να την υπηρετείς πιστά και να μην την ξεπερνάς.

Ποια τα βασικά στοιχεία που κάνει έναν δημοσιογράφο να ξεχωρίζει κατά τη γνώμη σας;

Προσωπικά πιστεύω ότι δύο είναι το στοιχεία που κάνει κάποιον να ξεχωρίζει στον επαγγελματικό του χώρο και όχι μόνο στη δημοσιογραφία. Το πρώτο, είναι η βαθιά γνώση του αντικειμένου, που σημαίνει πολύ διάβασμα, συνεχή εξέλιξη και αναζήτηση των νέων δεδομένων. Το δεύτερο είναι η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και η ικανότητα να ξεπερνάς τις όποιες φοβίες και ανασφάλειες. Να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ποιον  θα θέλατε να είχατε  απέναντι σας για μια αποκλειστική  συνέντευξη;

Τον Ομπάμα φυσικά. Ποιον άλλον; Χαρισματικός, επικοινωνιακός και με ένα πανίσχυρο storytelling νομίζω.

Έχετε βιώσει τον ανταγωνισμό;

Εργάζομαι σε έναν πλήρως ανταγωνιστικό χώρο και θεωρώ τον υγιή ανταγωνισμό ως εργαλείο για να γινόμαστε καλύτεροι κι ως κίνητρο για εξέλιξη. Αναφορικά με τις μη υγιείς τακτικές και τα «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» -που σαφώς υπάρχουν και αυτά- τα θεωρώ ως ανάξια ενασχόλησης. Ποτέ δεν τα υιοθέτησα και ποτέ δεν ασχολήθηκα με «κακόβουλο λογισμικό». Δεν είναι της αισθητικής μου. Παραμένω προσηλωμένη στο στόχο μου και μόνο.

Που θέλετε να είναι επαγγελματικά η Μαριλένα μετά από 10 χρόνια;

Ποτέ δεν βάζω τόσο μακροπρόθεσμους στόχους γιατί πιστεύω ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και ξέρει καλύτερα να σε καθοδηγεί.

Τι σας δίνει χαρά όταν δεν βρίσκεστε στη δουλειά;

Τα απλά πράγματα και ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που μου δίνει χαρά. Δεν συγκρίνεται με τίποτα το συναίσθημα από την αγκαλιά της κόρης μου, τα γέλια μας, όταν βάζουμε τα αθλητικά μας και περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ωραίο φαγητό με φίλους. Ένα ποτήρι κρασί με την παρέα μου. Αυτά με γεμίζουν και με κάνουν να χαμογελώ.