Ιστορία της Ορθοδοξίας, από την Εκδοτική Αθηνών: H μεγάλη προσφορά συνεχίζεται με 4 νέους τόμους! Το Σάββατο 30/5 μη χάσετε με τα Παραπολιτικά τον 5ο τόμο της σειράς «Πατριαρχεία – Μέρος Α’»

Η ιστορία της Ορθοδοξίας συνεχίζεται στα Παραπολιτικά για τέσσερις ακόμα εβδομάδες. Θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση, την ιστορία και τα μνημεία όλων των πατριαρχείων και των εκκλησιών της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο. Διάφοροι λόγοι και ιστορικά γεγονότα συνέδεσαν την Ορθοδοξία με τις δοκιμασίες, τους αγώνες, τον πολιτισμό ορισμένων λαών, που επιβίωσαν με την έμπνευση και τη δύναμή της.

Η Ορθοδοξία στις μέρες μας αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο ένα ένδοξο παρελθόν που στολίζει τα μουσεία του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά είναι κυρίως μία δύναμη πνευματική που καλείται πάντοτε να βοηθήσει την ανθρωπότητα με αγάπη και δικαιοσύνη. Γιατί η αγάπη και η δικαιοσύνη παραμένουν πάντοτε το πρωταρχικό μήνυμα και η θεϊκή λύση στο πρόβλημα του ανθρώπου και του κόσμου όλου. Η εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, η Αγία και Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο πρώτος στην τάξη πατριαρχικός θρόνος της ορθόδοξης εκκλησίας, η ιστορική πορεία του οποίου συνδέεται άρρηκτα με όλη την ιστορική πορεία του Χριστιανισμού.

Στο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αφιερώνονται πολλές σελίδες του πέμπτου τόμου που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Μαΐου με τα Παραπολιτικά και αναφέρονται διεξοδικά η ιστορία του, η τέχνη και τα μνημεία του. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας, το αρχαιότερο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το δεύτερο στην τάξη μετά το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης που έχει δικαιοδοσία σε όλους τους ορθόδοξους της αφρικανικής ηπείρου.

Οι συγγραφείς της έκδοσης, με αλφαβητική σειρά:

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
Γεώργιος Γαλάβαρης
Ιωάννης Ζηζιούλας
Νικόλαος Ζίας
Μαρίκα Θεοχάρη
Ιόλη Καλαβρέζου
Χρύσα Μαλτέζου
Γεώργιος Μαντζαρίδης
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δ. Μεταλληνός
Χαράλαμπος Μπούρας
Νικόλαος Γ. Πολίτης
Μυρτάλη Αχειμάστου-Ποταμιάνου
Δημήτριος Σοφιανός
Γρηγόριος Στάθης
Αντώνιος-Αιμίλιος Ταχιάος
Ευθύμιος Τσιγαρίδας
Κάτια Λοβέρδου-Τσιγαρίδα
Κώστας Τσιρόπουλος
Βλάσιος Φειδάς
Νανώ Χατζηδάκη