Για το σπάνιο αναγνωστικό της Στ Δημοτικού του 1964, που κυκλοφορεί το Σάββατο 23/5 με την εφημερίδα Παραπολιτικά, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Fake News” με τους Δημήτρης Κουνιάς και Γιώργος Νόκος, ο Κωνσταντίνος Βασιλάτος - φιλόλογος, καθηγητής και συγγραφέας.

«Το αναγνωστικό αυτό έχει γραφτεί με σκοπό να εκπληρώνει τις αναγνωστικές ικανότητες και να εντείνει την προσπάθεια των μαθητών της Στ’ Δημοτικού. Είναι ένα αναγνωστικό το οποίο είναι απλογραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε μας θυμίζει την απλότητα των παιδικών μας χρόνων και ταυτόχρονα μας δίνει και μια αίσθηση νοσταλγίας γιατί περιέχει κείμενα όπως για τη Μακεδονία, για τις Σπέτσες, για πράγματα που έχουμε ζήσει, τα έχουμε δει και τα οποία είναι η μέσα στην ιστορία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βασιλάτος υπογράμμισε ότι «είναι μια πολύ ωραία γέφυρα για έναν παλαιότερο να θυμάται τα νέα του χρόνια και για έναν νεότερο να μελετάει με απλότητα τα γλωσσικά φαινόμενα».

«Μιλάει με απλότητα για πράγματα και για φαινόμενα γραμματικά που τα συναντάμε στην καθημερινότητα και θα έλεγα ότι αν και τα σημερινά βιβλία ήταν πιο απλά ίσως να ήταν πιο διδακτικά για να περάσουν στα παιδιά τις απλές γνώσεις του Δημοτικού», επισήμανε ο ίδιος.