Βρίσκεται Στην πρώτη γραμμή και θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο μέσα από το μεσημβρινό  δελτίο του Mega  στις 13:00 που έχει ανοδική πορεία. Η Ράνια Τζίμα έχει γίνει η καθημερινή συνήθεια των τηλεθεατών που την εμπιστεύονται για την ενημέρωσή τους.

Παρά το  γοητευτικό της παρουσιαστικό, σε καθηλώνει όταν εκφωνεί την είδηση αφού η προσωπική σφραγίδα του παρουσιαστή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο στίγμα του δελτίου. Συνεπής, ειλικρινής με αστείρευτό πάθος για την δουλεία της, η Ράνια Τζίμα  αποτελεί σίγουρα ένα από τα πολύ δυνατά χαρτιά του Mega. Η περίοδος δύσκολη, ακόμα και για εκείνη καθώς η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο «Ήταν ούτως ή άλλως κάτι πρωτόγνωρο οπότε αυτό καθαυτό από μόνο του το έκανε και πολύ δύσκολο…δεν είχε καλύψει ποτέ κανείς μας μια πανδημία! Δεν έμοιαζε με κανένα άλλο πεδίο ρεπορτάζ που να γνωρίζουμε. Οι ειδικοί μιλούσαν για τον “αόρατο εχθρό” και για εμάς επίσης ήταν ο άγνωστος Χ , αισθανόμασταν ότι προχωρούσαμε σε τελείως αχαρτογράφητα νερά …

Έπειτα είμασταν οι πρώτοι που υποδεχόμασταν τις πρωτόγνωρα σκληρές εικόνες από χώρες όπως η Ιταλία και σκεφτόσουν “άραγε θα το ζήσουμε κι εμείς?” Αυτό που  έκανε τα πράγματα δυσκολότερα ήταν ότι έπρεπε πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν συγχωρείται  το παραμικρό λάθος,  ειδικά  όταν μιλάμε για δεδομένα που έχουν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές, με φάρμακα , εμβόλια και ειδικούς επιστήμονες. Υπήρχε όμως και η άλλη διάσταση, για πολλούς ανθρώπους είμασταν και η μοναδική παρέα που μπορεί να είχαν  τις ημέρες του αποκλεισμού….Μέσα σε όλα αυτά είχες να αντιμετωπίσεις και τους δικούς σου φόβους….» δηλώνει στο Secret και  εξομολογείται την πιο δύσκολη στιγμή μέχρι σήμερα μπροστά από την κάμερα.

«Στην υπόθεση Τοπαλούδη  πραγματικά έχασα την αυτοκυριαρχία μου, λύγισα υπήρξε στιγμή σε απευθείας σύνδεση που αφορούσε την υπόθεση που για πρώτη φορά έκλαιγα με λυγμούς και δεν μπορούσα να σταματήσω. Ακόμη και τώρα με ζορίζει αφάνταστα. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό που περνά αυτή η οικογένεια. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ν αποστασιοποιηθείς» εξομολογείται όσο για τα υψηλά νούμερα που σημειώνει το δελτίο του Mega, η ίδια ρίχνει αλλού  την… ευθύνη

«Η βελτίωση που ίσως βλέπουμε οφείλεται στο σύνολο του μηχανισμού του Mega στους συναδέλφους που μας στηρίζουν πάρα πολύ καθημερινά.  Η ευθύνη για ένα “κακό” αποτέλεσμα πρέπει να  είναι του παρουσιαστή…. η συνεισφορά στο καλό αποτέλεσμα όμως είναι πραγματικά  πολύ μικρή. Οι συνάδελφοι κάνουν κάθε μέρα μεγάλες υπερβάσεις για να συνεισφέρουν στο μεσημεριανό δελτίο που είναι ένα όμορφα  “δύσκολο” δελτίο καθώς όλα είναι εκείνη την ώρα σε πλήρη εξέλιξη, αυτή είναι και  μεγάλη του γοητεία» παραδέχεται  και η κουβέντα οδηγείται την εξωτερική εμφάνιση.

Την βοήθησε;  «Όταν ξεκινά την δουλειά μια γυναίκα δημοσιογράφος , μια καλή εικόνα μπορεί να της δημιουργήσει πιο πολλά προβλήματα από αυτά που θα της λύσει. Θα κληθεί ν αποδείξει μια και δυο και τρεις φορές ότι αξίζει στην ουσία της δουλειάς. Θα της ζητηθούν “αποδείξεις”  που δεν θα ζητηθούν ποτέ από έναν άνδρα. Από την άλλη η καλή εικόνα είναι και ακραία υπερτιμημένη, είναι κάτι που σου δίνεται ή όχι πάντως δεν είναι κάτι που κερδίζεις με προσπάθεια. Έχω δει ανθρώπους που είναι ενώ στα χαρακτηριστικά τους δεν βλέπεις την απόλυτη αρμονία, παρ όλα αυτά σε “καθηλώνουν” και άλλους που παρά την αντικειμενικά όμορφη εικόνα τους σε απωθούν» δηλώνει. ενώ στην ερώτηση αν α ήθελε να παρουσιάσει μια προσωπική εκπομπή αποκαλύπτει πως: «Ναι γιατί όχι…. το φυσικό μου ενδιαφέρον όμως και σε αυτή την περίπτωση παραμένει σε πρόσωπα της πολιτικής» τονίζει.

Αντιμετωπίζουν και σήμερα οι γυναίκες πρόβλημα στην δουλειά  τους;

Στο να τις αποδεχθούν; «παραμένει ανδροκρατούμενη η δουλειά μας, στην χώρα μας» εξηγεί «Διατηρούνται αρκετά από τα παλιά στερεότυπα . Ναι ο δρόμος που έχει να βαδίζει μια γυναίκα δημοσιογράφος παραμένει δυσκολότερος από εκείνον των ανδρών. Η πρόοδος γίνεται με αργά βήματα…στο Mega βέβαια έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε σ ενα μέσο που έχει εμπιστευτεί αρκετά από τα βασικά του ενημερωτικά προγράμματα σε γυναικεία χέρια» ολοκληρώνει.