Ένα θέμα τύπου «Σκόιλ ελικικου» προσπάθησε να εφεύρει το Documento του Κώστα Βαξεβάνη στοχοποιώντας την πύλη gov.gr την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες και τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης για τη χρηστικότητά της. Το δημοσίευμα μάλιστα έσπευσαν να αναπαράγουν δηκτικά πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα ανάλογα σχόλια.

Όπως ανέφερε δημοσίευμα του documentonews, αποδίδοντας τις πληροφορίας σε αναγνώστες: «το gov.gr μάλλον ανταποκρίνεται περισσότερο σε «κινέζικα» παρά σε ελληνικά.

«Τα ταλυχνικά σας διάσταση σωστά» ανέφερε κάποια στιγμή το μήνυμα προς τους επισκέπτες της σελίδας που φάνηκαν στην οθόνη, ενώ σε άλλη φωτογραφία εμφανίζεται μήνυμα όπως «εξουσιοδοτώ στον αγοραστή αγοριοδοδομενομενο» ή «πιστοποίηση αριθμό κινητού κενόου.».

Ένα λίγο πιο σοβαρό ψάξιμο του παραπάνω ισχυρισμού αποδεικνύει ότι πρόκειται για Fake news καθώς πρόκειται για Google translate. Τι έκαναν με το «σκόιλ ελικικού» και τον «μετζη του νεούκτη» όσοι προκάλεσαν το μεγάλο φιάσκο ; Ε το ίδιο από την αντίθετη πλευρά.

Πώς έγινε αυτό;

Χρησιμοποιήθηκε Google Chrome και η ιστοσελίδα τέθηκε σε αυτόματη μετάφραση από άλλη γλώσσα στα ελληνικά , αλλάζοντας έτσι το λεκτικό περιεχόμενο της πύλης του e-gov.

Απόδειξη το γεγονός ότι το beta έχει μεταγραφεί ως βήτα.

thumbnail_IMG_7928


Μπορείτε και μόνοι σας να το κάνετε στο Chrome: δεξί κλικ, translate to Greek, options, change languages. Γλώσσα κειμένου English και μετάφρασης Ελληνικά.


thumbnail_IMG_7929