Λίγες ώρες προτού στις Εκκλησιές της Ελλάδος αρχίσει η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, ακούστε ένα σπάνιο ραδιοφωνικό ντοκουμέντο στο πνεύμα των Αγίων Ημερών.

Ο Αντώνης Πρέκας, σε μια τρίωρη εκπομπή (που στο μεγαλύτερο μέρος της μεταδίδεται σε επανάληψη), με καθοδηγητή τον αξέχαστο Χριστόδουλο Χάλαρη ξεφυλλίζει για εσάς τις σημαντικότερες σελίδες από την "μουσικότερη ιστορία του κόσμου".

Η αδιάλειπτη συνέχεια της Ελληνικής μουσικής από τον Αρπιστή της Κέρου (το 3.000 π.Χ. , μέχρι το Βυζαντινό μέλος και από τον Ερωτόκριτο, μέχρι τα δημοτικά τραγούδια, τους "Δροσουλίτες" και το σήμερα.

Το αρχαιοελληνικό σύστημα μουσικής γραφής, η Βυζαντινή παρασημαντική και το Δυτικό πεντάγραμμο.

Το ιστορικό ψεύδος περί "Βυζαντινού Μεσαίωνα" και η αλήθεια για το πως η Βυζαντινή παράδοση (Εκκλησιαστική και Κοσμική) διατήρησε το πνεύμα του κλασικού Ελληνικού Πολιτισμού. Πως περάσαμε από το Αρχαίο δράμα, στην Βυζαντινή Θυμέλη και από τα υπαίθρια κοσμικά δρώμενα (του Ιπποδρόμου και των δρόμων), στο τυπικό των Ορθόδοξων Εκκλησιαστικών Λειτουργιών.

Στην εκπομπή ακούγονται - όπως ακριβώς και τότε- "αρχαία σουξέ" σε στίχους και μουσική του Πίνδαρου και του Ευριπίδη, από αυθεντικά ανακατασκευασμένα όργανα του αρχαίου οργανοστασίου και προσομοιώσεως μελωδιών με βάση τις επιστημονικά επεξεργασμένες έρευνες.

Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με τις φωνές του Χρύσανθου, του Νίκου Ξυλούρη , της Δήμητρας Γαλάνη και άλλων... Και την Γλυκερία να τραγουδά το "Σήμερα μαύρος Ουρανός" αλλά και να ψάλλει ανεπανάληπτα το "Ω Γλυκύ μου Έαρ"

Ημερόλογια Καταστρώματος-

Μεγάλη Παρασκευή 16:00-19:00μ.μ.