Για το βιβλίο «Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, Μέρος Β’» που κυκλοφορεί αύριο, Σάββατο 11 Απριλίου, με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, μίλησε ο Αρχιμανδρίτης, Δημήτριος Καλημέρης. Πρόκειται για μια δίτομη έκδοση με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία των Παραπολιτικών να δώσει αυτό το δίτομο έργο στο οποίο περιέχονται αναλυτικά όλες οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας οι οποίες εκπλήσσουν με τον πλούτο τους και το θεολογικό τους βάθος» δήλωσε σήμερα στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Ο Αρχιμανδρίτης τόνισε πως η διαίρεση του έργου σε δύο τόμους ήταν πολύ σωστή καθώς «ένας τόμος θα ήταν πραγματικά δύσχρηστος και ογκωδέστατος».

Σχετικά με το περιεχόμενο των δυο τόμων, ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος ανέφερε πως ο πρώτος τόμος «παρακολουθεί την εξέλιξη του Θείου Πάθους γιατί μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη έχουμε την πορεία προς το Πάθος», και ο δεύτερος τόμος «αναφέρεται στη Μεγάλη Παρασκευή όπου εκεί πλέον επέρχεται η κορύφωση του δράματος και οδηγούμεθα προς τη χαρά της Αναστάσεως».

«Είναι μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία, τα κείμενα τα οποία αναπαράγονται σε αυτή την έκδοση είναι αξιόπιστα, παρακολουθούν με λεπτομέρεια την υμνολογία της εκκλησίας» πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε ο Αρχιμανδρίτης, «αυτή την περίοδο στην υμνολογία συναντώνται δύο μεγάλα βιβλία της εκκλησίας το “Τριώδιο”, το οποίο είχε ξεκινήσει με την Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου και κλείνει το Μεγάλο Σάββατο, και ξεκινάει το “Πεντηκοστάριο”, το δεύτερο μεγάλο βιβλίο της εκκλησίας, το οποίο θα κλείσει την ημέρα της Πεντηκοστής».

«Πραγματικά είναι μια πάρα πολύ καλή έκδοση, πολύ εύχρηστη» κατέληξε.