Το τελευταίο τριήμερο πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα το περάσουμε παρέα με τον Ανδρέα Μαζαράκη στα Παραπολιτικά 90,1! Ξεχωριστά αφιερώματα, οδοιπορικά και αθάνατες μελωδίες, ιστορικές ανιχνεύσεις και σπάνιες θεματικές στην ελληνική ιστορία.

Παρασκευή και Σάββατο του Λαζάρου, Κυριακή των Βαΐων και τα «Ωραία του Ανδρέα» κοντά μας, δίπλα μας, για να υποδεχθούμε την σιωπηλή και μοναχική μεγάλη εβδομάδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ξεκινάμε απόψε, Παρασκευή βράδυ, με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από τις 22:00 έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα στον πάτερα της οπερέτας στον ανεπανάληπτο Νικόλαο Χατζηαποστόλου.

Μελωδίες που αγαπήθηκαν από πέντε γενιές Ελλήνων και που τραγουδιούνται ακόμα στα λυρικά μας θέατρα αλλά και στις ταβέρνες μας. Το αφιέρωμα αυτό, ένα οδοιπορικό μέσα από αφηγήσεις του μεγάλου Αλέκου Σακελλάριου. Παρασκευή βράδυ λοιπόν από τις 22:00 έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα βαρκαρόλα στην μελωδία.

Για το Σάββατο του Λαζάρου καιρός να θυμηθούμε ότι πατρίδα του ρεμπέτικου ήταν πάντα ο Περαίας. Και από τις 11:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι ένα τρίωρο μελωδικό σεργιάνι στο λιμάνι της καρδιάς μας και στο πολύ αγαπημένο ρεμπέτικο.

Όσο για το βράδυ φέρουμε κοντά μας τον τεράστιο και ανεπανάληπτο του ελληνικού τραγουδιού, τον Σταύρο Ξαρχάκο. Τρίωρο λοιπόν σεργιάνι από τις 21:00 έως τις 00:00 με πιλότο τις αθάνατες μελωδίες.

Για την Κυριακή Των Βαΐων το μεσημέρι από τις 13:00 έως τις 15:00 μοναδικές θεματικές: την πρώτη ώρα μια διαμαρτυρία για τον ετσιθελικό παραμερισμό της μεσαιωνικής μας ιστορίας που είναι και η βάση και το σημαντικότερο κομμάτι της ευρωπαϊκής μεσαιωνικής ιστορίας. Και στην δεύτερη ώρα μια σπανία θεματική στηριγμένη επάνω σε δύο μοναδικούς ερευνητές την φιλόλογο Μαρίνα Καραβά και τον μοναδικό Ταξιάρχη Τσιόγκα σε ένα σπάνιο σεργιάνι στην ελληνική ιστορία και προϊστορία. Μια θεματική που πρέπει να την ακούσουμε όλοι. Οφείλουμε στον εαυτό μας αυτή την μονάκριβη ιστορική ανίχνευση.

Όσο για το βράδυ από τις 21:00 έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα φέρουμε κοντά μας τον μεγάλο Δήμο Μούτση. Δρομολογώντας ένα βιογραφικό και μελωδικό σεργιάνι στον πολύ μεγάλο Ερημίτη της Ελληνικής Μουσικής