Σε μια απαιτητική δοκιμασία αποχώρησης μονομάχησαν, το βράδυ της Δευτέρας, τρεις διαγωνιζόμενοι στο MasterChef. Ο λόγος για τους Ηρακλή Αποστολίδη, John Levi Reano και Ιωάννη Χαραλάμπους, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει την κάρτα ασυλίας και να μπει στην κουζίνα.

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι του MasterChef συνάντησαν ένα πιάτο αντιγραφής με την υπογραφή των κριτών. Ένα πιάτο υψηλού επιπέδου το οποίο οδήγησε τον Ηρακλή, τον Τζον και τον Ιωάννη σε μια δοκιμασία για γερά νεύρα και μεγάλη υπομονή.

Τα λάθη και η παραμικρή απόκλιση από το αρχικό πιάτο, άλλωστε, δεν συγχωρούνται σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού και κοστίζουν την παραμονή στο παιχνίδι!

Έτσι, μετά την ξεχωριστή αυτή γαστρονομική αναμέτρηση, οι τρεις κριτές του MasterChef κλήθηκαν να αποφασίσουν ποιο είναι το καλύτερο πιάτο αντιγραφής και ποιο το χειρότερο! Με δυσκολία, λοιπόν, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς έδωσαν την χαμηλότερη βαθμολογία στο πιάτο του Ιωάννη Χαραλάμπους!

Κατά την αποχώρηση του Ιωάννη από τον διαγωνισμό μαγειρικής, τόσο ο “αντίπαλος” Ηρακλής Αποστολίδης στην τελική μονομαχία όσο ο Γιώργος και ο Ηλίας συγκινήθηκαν αναφερόμενοι στον φίλο τους και πρώην παίκτη του MasterChef.



Ο νεαρός μάγειρας, όμως, θέλησε να τους μεταδώσει ένα όμορφο χαμόγελο αισιοδοξίας με όσα είπε στο πλατό αλλά και στην κάμερα.

Η κάρτα Ασυλίας θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση καθώς βρισκόταν στα χέρια του Ιωάννη Χαραλάμπους. Έτσι, ο νεαρός διαγωνιζόμενος του ριάλιτι μαγειρικής βρέθηκε για δεύτερη φορά στη θέση υποψήφιου προς αποχώρηση και κλήθηκε να αποφασίσει αν αυτή τη φορά θα τη χρησιμοποιήσει.

Αιφνιδιάζοντας, όμως, το τηλεοπτικό κοινό και τους τρεις κριτές, ο Ιωάννης αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει την κάρτα Ασυλίας.