Σε μία άνευ προηγουμένου, λογοκρισία προχώρησε σήμερα η ΑΥΓΗ. Λογοκρισία μάλιστα η οποία έγινε σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ , στον πρώην Υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξάνθος σε σημερινή του συνέντευξη, έπλεξε το εγκώμιο του Σωτήρη Τσιόδρα για το ήθος και την επιστημοσύνη του. Eπεσήμανε μάλιστα, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Κυβέρνηση θα επέλεγε τον Καθηγητή για αυτή την υπεύθυνη θέση, επικροτώντας την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια, αυτό δεν το θεώρησαν σημαντικό στην ΑΥΓΗ και το απέκρυψαν από το σημερινό τους άρθρο.

Από ότι φαίνεται, ακόμη και σε αυτήν την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, στην ΑΥΓΗ, δεν αντέχουν την αλήθεια και την πραγματικόητα.

Δείτε αναλυτικά το σημερινό άρθρο της Αυγής για τον Ανδρέα Ξανθό:

“Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του! Να ενισχύσει τώρα τα μέτρα ατομικής προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ”, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός

Ταυτόχρονα ζήτησε «Οι νέες προμήθειες σε μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό να προωθηθούν άμεσα και με ορθολογικό τρόπο στις δομές του ΕΣΥ.»

Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στελέχωσης του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία. Οι 2.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα, αξιοποιώντας το διαφανές και ευέλικτο σύστημα προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Υπάρχουν ήδη έτοιμες λίστες υποψηφίων ανά ειδικότητα και ανά υγειονομική περιφέρεια.

Να αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ, με την τοποθέτηση επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα.

Να αξιοποιηθούν οι δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία). Να αξιοποιηθεί πλήρως η η χωρητικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας με λειτουργική ενσωμάτωση όλων των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν και τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι πρέπει «να γίνει μακροχρόνιος σχεδιασμός προσλήψεων με άμεση προκήρυξη 4000 θέσεων μέσα στο 2020. Οι μόνιμες Προσλήψεις θα λειτουργήσουν και ως κίνητρο για όσους κληθούν να ενισχύσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το ΕΣΥ.»

Και κατέληξε: «Ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει βάλει στην άκρη, ελπίζουμε οριστικά, τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Η επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να είναι την επόμενη μέρα της πανδημίας, πραγματική παρακαταθήκη για την κοινωνία.»


Πηγή άρθρου: Media.gr