Το «X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» αποτελεί το sequel της ταινίας του 2016 «X-Men: Αποκαλιψ», ενώ είναι η έβδομη κατά σειρά ταινία των μεταλλαγμένων σούπερ – ηρώων.

Κεντρικός χαρακτήρας στην ταινία είναι η Τζιν Γκρέι, που αποτελεί και τον πρώτο μεγάλο πρωταγωνιστικό ρόλο της δημοφιλούς ηθοποιού Σόφι Τέρνερ (η Σάνσα Σταρκ του «Game of Thrones»). Την πρωταγωνίστρια πλαισιώνει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών το οποίο αποτελείται από τους Τζέιμς ΜακΑβοϊ, Μάικλ Φασμπέντερ και Τζένιφερ Λόρενς, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σάιμον Κίνμπεργκ.

Στη διάρκεια μιας αποστολής στο διάστημα, η Τζιν Γκρέι απορροφά μια κοσμική οντότητα που της προσδίδει αδιανόητες δυνάμεις. Αδυνατώντας να τις ελέγξει, έρχεται σε σύγκρουση με τους X-Men. Η ιστορία της διαφθοράς και μεταμόρφωσης της Τζιν Γκρέι, της πιο δυνατής μεταλλαγμένης που υπήρξε ποτέ, σε Μαύρο Φοίνικα, είναι ίσως η καλύτερη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ για κάποιο κόμικ.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και στις υπηρεσίες Nova Go και Nova On Demand, έτσι ώστε οι συνδρομητές να έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν όποτε το επιθυμούν και όπου και αν βρίσκονται.