«Είναι ένα έργο που πρέπει να έχουμε όλοι στη βιβλιοθήκη μας». δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η Κατερίνα Σέρβη που μίλησε για το βιβλίο "Ελληνική επανάσταση", προσφορά της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Η αρχαιολόγος τόνισε ότι «Όλα τα έργα που έχουν την υπογραφή της Εκδοτικής Αθηνών είναι πραγματικά μοναδικά και αυτό είναι ένα μνημειώδες έργο γραμμένο από ομάδα συγγραφέων, είναι όλοι έγκριτοι ιστορικοί», «είναι ένα έργο εξαιρετικά πληροφοριακό, πραγματικά πάρα πολύ πλούσιο, έχει όλες τις λεπτομέρειες των γεγονότων της αρχής της ελληνικής επανάστασης παράλληλα όμως είναι και πάρα πολύ ευκολοδιάβαστο» πρόσθεσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του βιβλίου: «Όλο αυτό το απέραντο υλικό έχει χωριστεί σε μικρά κεφάλαια με τίτλους που μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να επιλέξει ποιο κομμάτι θέλει να διαβάσει δηλαδή δεν είναι ανάγκη να διαβάσεις όλο τον τόμο μαζί αλλά μπορείς να επιλέξεις κεφάλαια που σε ενδιαφέρουν περισσότερο, και ταυτόχρονα είναι ευκολοδιάβαστο γιατί η γλώσσα του ρέει πάρα πολύ ευχάριστα» και συμπλήρωσε ότι« Οι συγγραφείς έχουν προσθέσει μέσα στο κείμενο και παραθέματα από έγγραφα της εποχής, από επιστολές που ζωντανεύουν ακόμα περισσότερο την αφήγηση και το κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρον.Είναι ένα βιβλίο για όλους!»

Αναφερόμενη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, η συγγραφέας είπε ότι : «Τώρα είναι σαφώς η εποχή της τεχνολογίας και του διαδικτύου και πιθανώς ειδικά οι νεότερες γενιές να αισθάνονται ότι το βιβλίο είναι κάπως παρωχημένο όμως αυτό δεν ισχύει.

Όλοι μπαίνουμε στο διαδίκτυο για να αντλήσουμε πληροφορίες αλλά πρέπει να είμαστε σίγουροι από που τις αντλούμε, όλα τα sites δεν είναι έγκυρα και αξιόπιστα πέρα όμως από αυτό υπάρχει μια τάση να ελαχιστοποιούνται οι πληροφορίες, όλα γίνονται όλο και πιο περιορισμένα σε μέγεθος και υπό αυτή την έννοια χάνεται ένα κομμάτι της πληροφορίας και η τελική εικόνα που αποκομίζεται δεν είναι απαραίτητα η πιο σωστή».

«Όταν έχεις ένα τέτοιο έργο, όπως αυτό της Εκδοτικής Αθηνών που έχει όλες τις πληροφορίες, πραγματικά, μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται. Είναι μια εγκυκλοπαίδεια που πρέπει να την έχουμε όλοι στο σπίτι μας!»πρόσθεσε.

«Αυτός ο τόμος μιλάει για το πώς ξεκίνησε η επανάσταση και το ρόλο της Φιλικής Εταιρείας και επίσης μιλάει για ένα κομμάτι, το οποίο συχνά το προσπερνάμε, που είναι τα γεγονότα στη Μολδοβλαχία που και αυτά έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, με την επανάσταση του Υψηλάντη και τον Ιερό Λόχο, αλλά αυτά είναι κομμάτια που καμιά φορά τα αφήνουμε στην άκρη, ξεκινάμε από ότι συνέβη στην κυρίως Ελλάδα όμως και από αυτή την πλευρά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον» κατέληξε η κ. Σέρβη.