Από το Σάββατο 7 Μαρτίου τα Παραπολιτικά κυκλοφορούν με νέα, μεγάλη, εθνική προσφορά! Ελληνική Επανάσταση, από την Εκδοτική Αθηνών. Ένα μνημειώδες εκδοτικό επίτευγμα, απαραίτητο για κάθε Έλληνα και για κάθε ελληνικό σπίτι!

Από το Σάββατο 7 Μαρτίου τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ προσφέρουν για πρώτη φορά σε όλους τους Έλληνες το μεγαλειώδες έργο της Εκδοτικής Αθηνών «Ελληνική Επανάσταση 1821», που βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Την μοναδική αυτή έκδοση επιμελήθηκαν και συνέγραψαν κορυφαίοι Έλληνες ακαδημαϊκοί και ιστορικοί, όπως οι: Κωνσταντίνος Τσάτσος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος και Βασίλειος Σφυρόερας και είναι εικονογραφημένη με πίνακες και έργα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Η Ελληνική Επανάσταση είναι μέγα γεγονός της Ελληνικής Ιστορίας. Στη συνείδηση του Εθνους έλαβε θρυλικές διαστάσεις και αποτέλεσε έμπνευση για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, που σε καιρούς δοκιμασίας τούς εμψύχωσε για καρτερία και αντίσταση. Υπήρξε, επίσης, σπουδαίο πολιτικό γεγονός για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Προκάλεσε το κίνημα του Φιλελληνισμού, ώθησε τις κυβερνήσεις των Μεγάλων Δυνάμεων να ενδιαφερθούν θετικά για την τύχη της και αποτέλεσε ισχυρό πλήγμα για το καθεστώς της Ιερής Συμμαχίας. Η Ελληνική Επανάσταση ήταν ένας επικός, απελευθερωτικός αγώνας, που διήρκεσε 9 σκληρά χρόνια και κατάφερε να επικρατήσει εναντίον ενός αντιπάλου συντριπτικά ισχυρότερου και να καταλήξει, έπειτα από κακουχίες, διωγμούς, σφαγές και τεράστιες θυσίες χιλιάδων Ελληνίδων και Ελλήνων στην ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Στους τέσσερις πολυτελείς σκληρόδετους τόμους της σειράς, μέσα από τα έγκυρα κείμενα πνευματικών ανθρώπων, που πλαισιώνονται από έγχρωμες εικόνες, πίνακες, χάρτες και σχεδιαγράμματα, ξεδιπλώνεται και καταγράφεται με ακρίβεια όλη η πορεία της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους και την παρουσία της Ελλάδας στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.

Αυτό το Σάββατο 7 Μαρτίου αποκτήστε τον πρώτο τόμο της σειράς «Ο Αγώνας των Ελλήνων για την Ανεξαρτησία»: Στον τόμο αυτό παρουσιάζονται οι παράγοντες που οδήγησαν στην έναρξη και την εξάπλωση της Επανάστασης του 1821. Εξιστορούνται τα γεγονότα που καθόρισαν την αρχική απόφαση για την Επανάσταση και αναλύεται ο ρόλος που έπαιξε η Φιλική Εταιρεία. Περιγράφονται, επίσης, αναλυτικά η διάρκεια, οι φάσεις, η ιδιομορφία της Επανάστασης, αλλά και τα πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία για την ανεξαρτησία, όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας και οι άλλοι μεγάλοι ήρωες του Έθνους.

in



Ακολουθούν οι τόμοι:
14.3 ΤΟΜΟΣ Β - H πορεία των Ελλήνων προς την απελευθέρωση
21.3 ΤΟΜΟΣ Γ - H νίκη των Ελλήνων
28.3 ΤΟΜΟΣ Δ - Το Νέο Ελληνικό Κράτος


Ομιλείτε ελληνικά; Η μεγάλη εθνική προσφορά για την ελληνική γλώσσα συνεχίζεται στα Παραπολιτικά το Σάββατο 7/3 με το πολύτιμο εγχειρίδιο του Αχιλλέα Τζάρτζανου «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης»


1600Χ640_0703_promo_Syn

Τα Παραπολιτικά προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια το θρυλικό σχολικό εγχειρίδιο του σπουδαίου καθηγητή Αχιλλέα Τζάρτζανου, «Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης» του 1931. Ο Αχιλλέας Τζάρτζανος υπήρξε σπουδαίος φιλόλογος και γλωσσολόγος. Γεννήθηκε στον Τύρναβο το 1873 και πέθανε το 1946. Μετά τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή, αναγορεύθηκε διδάκτωρ της φιλολογίας. Χρημάτισε Ελληνοδιδάσκαλος (1892-1900), Σχολάρχης (1901-1910), καθηγητής Γυμνασίου, Γενικός Επιθεωρητής Σχολείων (1914-1917), Εκπαιδευτικός Σύμβουλος (1917-1926), συγγραφέας διαφόρων επιστημονικών πραγματειών, γλωσσικών, λαογραφικών και διδακτικών βιβλίων. Η διάσημη αυτή έκδοση του συντακτικού των Αρχαίων Ελληνικών, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, περιέχει όλους τους συντακτικούς κανόνες της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και αποτελεί ως τις μέρες μας τον καλύτερο οδηγό εκμάθησης των αρχαίων ελληνικών.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 2€
Το νέο βιβλίο δραστηριοτήτων “PAW PATROL – Ομαδική Εργασία»


Στον πύργο ελέγχου της ακτής της περιπέτειας τα κουτάβια είναι έτοιμα για δράση… Αυτό το Σάββατο όλα τα παιδιά μπορούν να μπουν στην ομάδα του Paw Patrol και να συνοδεύσουν τα φανταστικά Κουτάβια σε περιπολία, μέσα από τις έγχρωμες σελίδες του ολοκαίνουριου βιβλίου δραστηριοτήτων, που κυκλοφορεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τα Παραπολιτικά! Λύστε τους γρίφους και τις σπαζοκεφαλιές, παίξτε με τα απίθανα παιχνίδια, χρωματίστε τις σελίδες και διασκεδάστε με τον Μάρσαλ, τον Τσέις, τον Σκάι και τους υπόλοιπους αγαπημένους ήρωες της πιο φανταστικής κουταβοπαρέας!