Νικόλαος Τσελεμεντές ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα. Μη χάσετε τον 4ο σκληρόδετο τόμο της νέας σειράς βιβλίων με τις αυθεντικές συνταγές του πρώτου Έλληνα Master Chef, Νικόλαου Τσελεμεντέ, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου με τα Παραπολιτικά!

Αυτό το Σάββατο αποκτήστε τον τέταρτο τόμο της νέας σειράς βιβλίων με τις αυθεντικές συνταγές του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα». Σκέψη, κόπος, χρόνος. Το τρίπτυχο που μπαίνει ανάμεσα σε εμάς και σε ένα νόστιμο πιάτο με λογικό κόστος και καλά υλικά. Το πρόβλημα αυτό δεν είναι κάτι που αντιμετωπίζουν μόνο οι πολυάσχολοι γονείς, μαμάδες και μπαμπάδες, ούτε μόνο οι φοιτητές που ζουν μακριά από το πατρικό σπίτι. Εργαζόμενοι με εξαντλητικά ωράρια, εργένηδες που δεν χρειάστηκε να μάθουν να μαγειρεύουν (αλλά τώρα δεν έχουν κανέναν άλλο να το κάνει), άνθρωποι που πραγματικά θέλουν το καλό φαγητό αλλά αντιπαθούν το πολύωρο τετ α τετ με τις κατσαρόλες. Ακόμα και όσοι από εμάς λατρεύουμε το μαγείρεμα, έρχονται στιγμές που θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο και γρήγορο. Είναι όμως μια συνταγή εύκολη και γρήγορη, ας πούμε μια μακαρονάδα, μια ομελέτα, μια σαλάτα, κάτι που δεν μπορεί να βρεθεί ακόμα και στις πρώτες θέσεις της γαστρονομίας; Μα ασφαλώς όχι! Πάρα πολλές διάσημες συνταγές από ολόκληρο τον κόσμο είναι εύκολες και γρήγορες: η αφράτη γαλλική ομελέτα που γίνεται μόνο με αβγά και βούτυρο, η ιταλική μακαρονάδα με τη σάλτσα "Aglio olio", μόνο με σκόρδο και ελαιόλαδο και η επίσης ιταλική σαλάτα Caprese μόνο με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό, τα δικά μας λαδερά, το γαλλικό "Filet au poivre" δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα από πιπέρι, η ισπανική κρύα σούπα γκασπάτσο. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος και αυτό σημαίνει πως μπορεί κάποιος να φάει καλά, χωρίς να καταφύγει σε ένα έτοιμο κατεψυγμένο γεύμα, σε σουβλάκι ή σε μια έτοιμη πίτσα από delivery. Για ένα εύκολο και γρήγορο μαγείρεμα λοιπόν, πέρα από την κατάλληλη συνταγή, ένα μεγάλο θέμα είναι τα εργαλεία που διαθέτουμε. Για παράδειγμα, τα αντικολλητικά τηγάνια είναι μια πολύ μεγάλη ευκολία, όπως είναι και η κουζινομηχανή που κόβει τα λαχανικά όσο μικρά θέλουμε αντί να τα κόβουμε με το χέρι, καθώς και η μουλινέτα που λιώνει τα πάντα εν ριπή οφθαλμού (αντί να ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο το λιώνουμε και μαγειρεύεται στο ⅙ το χρόνου...). Φυσικά, άλλο είναι ο χρόνος της προετοιμασίας και άλλο ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος. Αν εξαιρέσουμε τα αβγά, τα τοστ και κάποιες σαλάτες, που χρειάζονται από 5 έως 10 λεπτά για να ετοιμαστούν, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα φαγητά, χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμά τους. Οπότε αν έχουμε αποφασίσει να απολαμβάνουμε σε σταθερή βάση ωραία φαγητά, εύκολα και γρήγορα, καλό είναι να οργανωθούμε κόβοντας τα απαραίτητα λαχανικά ή ετοιμάζοντας το μείγμα του κιμά για μπιφτέκια από την προηγουμένη μέρα. Ο "Τσελεμεντές -Οδηγός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής", το εμβληματικό σύγγραμμα του διάσημου αρχιμάγειρα Νικόλαου Τσελεμεντέ που άλλαξε την πορεία της ελληνικής μαγειρικής όταν δημοσιεύτηκε το 1926, περιέχει μια απίστευτη ποικιλία συνταγών, ανάμεσά και πολλές νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές, για όλα τα γούστα. Το νέο βιβλίο της σειράς «ΤΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ: Εύκολα και Γρήγορα» που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με τα Παραπολιτικά, περιλαμβάνει συνταγές που ταιριάζουν με τον απαιτητικό και ταχύ βηματισμό της σύγχρονης ζωής και σας λύνουν το πρόβλημα, τι να φάμε σήμερα.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Οι κατηγορίες του βιβλίου με τις καλύτερες εύκολες και γρήγορες συνταγές του Νικ. Τσελεμεντέ είναι:

- Για πρωτάρηδες
- Με λίγα υλικά
- Νόστιμα και γρήγορα
- Για ένα ανεπίσημο κάλεσμα
- Υγιεινά στο άψε σβήσε
- Γλυκά χωρίς κόπο

Τα Παραπολιτικά προσφέρουν στην ελληνική οικογένεια την νέα συλλεκτική σειρά βιβλίων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, με τις αυθεντικές συνταγές του του «Συνταγματάρχη της Ελληνικής Κουζίνας», Νικόλαου Τσελεμεντέ! Τα νέα βιβλία του Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά», περιλαμβάνουν τις αυθεντικές συνταγές του μεγάλου σεφ, έτσι όπως δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά, δηλαδή συγκεντρωμένες για πρώτη φορά ανά θέμα! Επιπλέον η σειρά κυκλοφορεί σε υπερπολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις, με ανανεωμένο σχεδιασμό στην παρουσίαση των συνταγών, έτσι ώστε να γίνουν ακόμα πιο εύχρηστες την στιγμή που θέλετε να μαγειρέψετε! Συμπεριλαμβάνουν ακόμα αναλυτικά κείμενα για κάθε μια από τις κατηγορίες φαγητών που περιλαμβάνουν και με αυτό τον τρόπο σας προσφέρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες που σας είναι απαραίτητες για κάνετε κάθε φαγητό σας να ξεχωρίζει!

Η νέα σειρά βιβλίων του Νικόλαου Τσελεμεντέ, «Τα Θεματικά» έρχεται στα χέρια σας για να απολαύσετε τις συνταγές του μεγαλύτερου Έλληνα σεφ σε όλο τους το μεγαλείο και συγκεντρωμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σας δώσουν την ευκαιρία να προσφέρετε στην οικογένειά σας, αλλά και σε κάθε προσκεκλημένο μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία! Το μόνο που θα χρειαστείτε επιπλέον είναι εκλεκτά υλικά και κέφι για δημιουργία!

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές θεωρείται το σύμβολο της ελληνικής κουζίνας. O οδηγός μαγειρικής και ζαχαροπλαστική που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1932 και φέρει το όνομά του, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά «best seller» όλων των εποχών και το βιβλίο που μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων! Έκτοτε κάθε βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στον τόπο μας αποκαλείται κοινώς «τσελεμεντές» και καθόλου άδικα!



Ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ήταν ο αρχιμάγειρας και δάσκαλος της γαστριμαργίας που δίδαξε σε ένα ολόκληρο έθνος τις βασικές αρχές της καλής κουζίνας. Με την ευρυμάθεια, τη μεθοδικότητα, το όραμα και την αγάπη του για τους πειραματισμούς καθόρισε τις γευστικές μας προτιμήσεις, καταφέρνοντας να δώσει στην ελληνική κουζίνα μια σαφή ταυτότητα, εξισορροπώντας επιρροές από δύση και ανατολή. Όποιος έχει ανοίξει έστω και ένα από τα βιβλία του καταλαβαίνει αμέσως πόσο επηρεάστηκε από την Γαλλική κουζίνα, καθώς είναι πασίγνωστό ότι, ο Νικόλαος Τσελεμεντές, είναι ο άνθρωπος που δίδαξε σε μια ολόκληρη χώρα την μπεσαμέλ, τη σαντιγί, το πιροσκί, την μπουγιαμπέσα, το κονσομέ, τα καναπεδάκια, το ζελέ και τόσα άλλα! Η μαγειρική του δέχθηκε όμως επιρροές και από τα ταξίδια του για σπουδές στις Η.Π.Α, όπου ήρθε σε επαφή με διάφορες εθνικές κουζίνες και είχε τη δυνατότητα να πειραματιστεί με υλικά που δεν είχε ξανασυναντήσει ποτέ.



Η μαθητεία του Τσελεμεντέ σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία και ΗΠΑ τον βοήθησε να ανανεώσει ριζικά την ελληνική κουζίνα με έθνικ στοιχεία και να συστήσει στο εγχώριο κοινό πινελιές γαλλικής, δυτικοευρωπαϊκής, ασιατικής, μεξικανικής, ακόμα και αφρικανικής κουζίνας, αφήνοντας κληρονομιά αυτό που είπαν αργότερα «ελληνική κατά τον Τσελεμεντέ κουζίνα»! Δεν παρέλειψε όμως να εμπλουτίσει τη μαγειρική του και με την αρχαία ελληνική παράδοση καθώς είχε μελετήσει ενδελεχώς την κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων αναβιώνοντας παλιές διατροφικές συνήθειες και παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, και συνήθιζε να δίνει στις δημιουργίες του αρχαιοπρεπή και ποιητικά ονόματα, προσέχοντας ιδιαιτέρως να είναι εύηχα.




Η επιτυχία του Νικόλαου Τσελεμεντέ είναι ότι κατάφερε να κάνει τους Έλληνες να αγαπήσουν τη μαγειρική και να εκτιμήσουν το καλό φαγητό. Όπως συνήθιζε να λέει και ο ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς, αυτός ο Τσελεμεντές «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα στο σύγχρονο πολιτισμό»!