Μήνυση υπέβαλε ο διευθυντής του ομίλου «Παραπολιτικά», Παναγιώτης Τζένος κατά του εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη για κακουργηματική εκβίαση,  συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος του κ. Τζένου, κ. Αλέξης Κούγιας «οι πράξεις εις βάρος του εντολέως μας έχουν διαπραχθεί μέσω σειράς δημοσιευμάτων της εφημερίδας «δημοκρατία», με αποκορύφωμα σημερινό δημοσίευμα, όπου εκτός της ηθικής εξόντωσης, απειλείται αμέσως η ζωή του εντολέως μας».

 Αναλυτικά από το γραφείο του Αλέξη Κούγια εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την μήνυση που κατέθεσε ο κ. Τζένος:

 «Το δικηγορικό μας γραφείο κατόπιν εντολής του Προέδρου της εταιρείας διανομής τύπου «ΑΡΓΟΣ ΑΕ», Γενικού Διευθυντή Μέσων στον όμιλο ΜΜΕ «Παραπολιτικά» και Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.», κυρίου Παναγιώτη Τζένου συνέταξε έγκληση εις βάρος του ιδιοκτήτη και εκδότη της εφημερίδας «δημοκρατία», κυρίου Ιωάννη Φιλιππάκη, διότι διέπραξε εις βάρος του εντολέως μας τα αδικήματα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου και της εξύβρισης.

Οι πράξεις εις βάρος του εντολέως μας έχουν διαπραχθεί μέσω σειράς δημοσιευμάτων της εφημερίδας «δημοκρατία», με αποκορύφωμα σημερινό δημοσίευμα, όπου εκτός της ηθικής εξόντωσης, απειλείται αμέσως η ζωή του εντολέως μας.

Η έγκλησις υπεβλήθη σήμερα εις το Τμήμα Εκβιαστών και Προστασίας κατά ζωής της ΕΛ.ΑΣ».