Ο Νίκος Μουρατίδης αποχαιρετά τον Γιάννη Σπανό με ένα μεγάλο και σπάνιο ραδιοφωνικό αφιέρωμα. Η μουσική και τα τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη θα πλημμυρίσουν τις καρδιές μας.

Από τις πρώτες του συνθέσεις στο Παρίσι – τα τραγούδια που έγραψε για την Juliet Greco και την Brigitte Bardot, το “Νέο Κύμα”, τις μπαλάντες του, τα κινηματογραφικά και τα θεατρικά του, τα λαϊκά του…

Ο Γιάννης Σπανός καθιέρωσε το “Νέο Κύμα” στην δεκαετία του ΄60 και άλλαξε όλη την πορεία του Ελληνικού τραγουδιού. Ήταν πρώτος μαζί με τον Θεοδωράκη και τον Χατζιδάκι, συνθέτης που μελοποίησε ποιητές. Οι 3 ανθολογίες του έχουν γράψει ιστορία στο Ελληνικό τραγούδι. Και φυσικά ήταν ο πρώτος που μελοποίησε Καββαδία.

Θα ακουστούν όλοι οι αγαπημένοι του ερμηνευτές: Αρλέτα, Καίτη Χωματά, Βίκυ Μοσχολιού, Σταμάτης Κόκοτας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιάννης Πάριος, Κώστας Καράλης, Χάρις Αλεξίου, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργος Νταλάρας, Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Δήμου, Μιχάλης Βιολάρης…και άλλοι πολλοί.

Θα ακούσουμε και τον ίδιο τον Γιάννη Σπανό, από παλιότερη τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Νίκο Μουρατίδη, αλλά και άλλους γνωστούς ανθρώπους που θα μιλήσουν γι΄ αυτόν: Σταμάτης Κραουνάκης, Τάνια Τσανακλίδου, Στέφανος Κορκολής, Πέννυ Ξενάκη…

Μια 3ωρη μουσική πανδαισία που δεν έχει ξαναγίνει στα ραδιοφωνικά χρονικά.

Η ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου / 6μμ-9μμ

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM