Η μεγάλη προσφορά συνεχίζεται, με το αγαπημένο αναγνωστικό «Εργασία και Χαρά» της Β’ Δημοτικού» του 1952 που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με Παραπολιτικά!

Συνεχίστε τη συλλογή με τα βιβλία σταθμούς της ελληνικής εκπαίδευσης, από τους κορυφαίους παιδαγωγούς και λογοτέχνες, που διαμόρφωσαν ολόκληρες γενιές Ελλήνων! Αποκτήστε ένα από τα πιο αγαπημένα αναγνωστικά του δημοτικού, το περίφημο «Εργασία και Χαρά»! Πρόκειται για ένα πανέξυπνο βιβλίο με όμορφα σκίτσα, αλλά και σπάνια κείμενα και ποιήματα από τους μεγαλύτερους Έλληνες λογοτέχνες, που μάθαινε στα παιδιά την χαρά και την σημασία της εργασίας, μέσα από τις καθημερινές δουλειές των γονιών και των συγχωριανών, σε πόλεις και χωριά. Είναι γραμμένο στη δημοτική γλώσσα, η οποία διανθίζεται από τύπους ήπιας καθαρεύουσας.

Η ζωγράφος και χαράκτρια Λουίζα Μοντεσάντου, που έκανε την εικονογράφηση, σχεδίασε τα υπέροχα σκίτσα που θα βρείτε στην έκδοση με εξαιρετική καλλιτεχνική ευαισθησία, η οποία καθιστά το βιβλίο αυτό κόσμημα από άποψη αισθητικής, ενώ ταυτόχρονα εισήγαγε μια νέα αντίληψη για την εικονογράφηση των βιβλίων που απευθύνονταν σε παιδιά, μια αντίληψη που σφράγισε την εποχή της και επικράτησε μεταπολεμικά. Ως προς το περιεχόμενο το αναγνωστικό περιλαμβάνει ποιήματα γνωστών ποιητών. Δεν είναι τυχαίο ότι το βιβλίο ξεκινά με την «Πρωινή προσευχή» και ολοκληρώνεται με απόσπασμα από το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη «Η σημαία», καθώς στην μετεμφυλιακή Ελλάδα επιχειρείται αφενός η τόνωση του ηθικού δια του θρησκευτικού αισθήματος, αφετέρου η ενίσχυση του εθνικού ιδεώδους.

Το αναγνωστικό περιλαμβάνει ακόμα κείμενα από τους Κωστή Παλαμά, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Γεώργιο Βιζυηνό και άλλους. Ως συνήθως στα αναγνωστικά της εποχής, τα κείμενα παρακολουθούν την εξέλιξη του σχολικού έτους, από τα πρώτα σχολικά μαθήματα προς τον τρύγο, τα πρωτοβρόχια και το μάζεμα της ελιάς, από εκεί προς τον ερχομό του χειμώνα και των Χριστουγέννων, τις Απόκριες και τον Ευαγγελισμό, την επιστροφή των χελιδονιών με τον ερχομό της Άνοιξης, το Πάσχα, την Πρωτομαγιά μέχρι το καλοκαίρι.

Τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στις ιστορίες του αναγνωστικού εμφανίζονται να επιστρέφουν στο σχολείο μετά από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο χωρίο, στο βουνό ή τη θάλασσα, να διδάσκονται από τους μεγαλύτερους τη συμπόνια και την αλληλεγγύη και από τη φύση τον κύκλο της ζωής που πρέπει να σέβονται, να παραδειγματίζονται από τα ζώα, να αναγνωρίζουν την αξία της εργατικότητας για μικρούς και μεγάλους, να αναζητούν το καλύτερο για τη γενιά και τον τόπο τους, να βοηθούν τους αδύναμους, να σέβονται τους δασκάλους τους και να αγαπούν τους γονείς τους.