Σε ηλικία 58 ετών πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου, η οποία έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Πόπη Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1961. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο του Αιγάλεω, φοίτησε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Ξεκίνησε τη διαδρομή της στην ελληνική δημοσιογραφία το 1982, καλύπτοντας το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ για το εβδομαδιαίο περιοδικό «Μουσική». Από τα τέλη του 1982 έως τον Ιούνιο του 1986 εργάστηκε στην εφημερίδα «Αυριανή», αρχικά στο ελεύθερο και στη συνέχεια στο πειραϊκό – ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Από το 1986 έως το 2011 εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» καλύπτοντας το πειραϊκό ρεπορτάζ.

Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και για πολλά χρόνια υπήρξε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων στην εφημερίδα «Έθνος» ενώ είχε διατελέσει επανειλημμένως μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, καθώς και μέλος του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ την περίοδο 2015-2017.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε τη θλίψη της για τον θάνατό της Πόπης Χριστοδουλίδου, τονίζοντας ότι «υπήρξε μάχιμη δημοσιογράφος, η οποία εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και με αποκλειστικό σκοπό την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού μακριά από επιρροές και συμφέροντα».

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, στις 15:00, στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών.