Οι απολύσεις, οι αποχωρήσεις και γενικότερα το βαρύ κλίμα που διαμορφώνεται στους κόλπους της εφημερίδας «Documento» του Κώστα Βαξεβάνη αφήνουν ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο αναστολής της έκδοσης του φύλλου. Κάποιοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο εκδότης το σκέφτεται σοβαρά, διατηρώντας όμως τα sites που διαθέτει. Ωστόσο μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί αφού ολοκληρωθούν οι επαφές, που έχουν ως στόχο την εξεύρεση επιχειρηματία πρόθυμου να ρίξει χρήματα στο «Documento». Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που βλέποντας την προσπάθεια θυματοποίησης που κάνει ο κ. Βαξεβάνης υποστηρίζουν ότι αναζητεί ηρωικό τρόπο για να ανακοι-νώσει το μοιραίο. Ηδη άλλωστε έχει φροντίσει να «χρεώσει» στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του ότι «κόπηκε» από τα διαφημιστικά προγράμματα.

Το ενδιαφέρον όμως είναι πως την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, όμιλος εισηγμένος θέλησε να διαφημιστεί στην εφημερίδα αλλά η απάντηση ήταν αρνητική! Στο μεταξύ, ο Κώστας Βαξεβάνης έστειλε μια δακρύβρεχτη επιστολή στην ΕΣΗΕΑ, όπου ισχυρίζεται πως έφταναν e-mails από επιχειρήσεις που ακύρωναν τις διαφημίσεις. Βέβαια, δεν μπήκε στον κόπο να πει ποιοι του έκοψαν τη διαφήμιση ακριβώς και τι απώλειες προκύπτουν. Οπως δεν μπήκε στον κόπο η ΕΣΗΕΑ να ζητήσει τα e-mails, παρότι ο εκδότης έγινε πάλι δημοσιογράφος και ζητά τη στήριξη των «συναδέλφων» του. Στην επιστολή πάντως προς την ΕΣΗΕΑ ο κ. Βαξεβάνης ισχυρίζεται ότι η εφη-μερίδα δεν θα κλείσει, αλλά την ίδια στιγμή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για τις παραιτήσεις από την εφημερίδα οι λόγοι ήταν προσωπικοί, έστω και αν αυτές έπεσαν βροχή. Σε κάθε πε-ρίπτωση, οι εξελίξεις στην αγαπημένη εφημερίδα των Τσίπρα και Παππά αναμένονται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, αφού καταδεικνύουν, εκτός των άλλων, ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ το «Documentο» έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης.

Στο μεταξύ, όπως διαβάσαμε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, οι εργαζόμενοι στον ρ/σ 105,5 «Στο Κόκκινο» καταγγέλλουν ανεπιφύλακτα το μπαράζ απολύσεων που εξαπολύθηκε στην εφημερίδα «Documento», οι οποίες έχουν, όπως υποστηρίζουν, χαρακτήρα εκδικητικό και αυθαίρετο, καθώς και τη στοχοποίηση από τη διεύθυνση της εφημερίδας των συνδικαλιστικών διαδικασιών, των αποφάσεων και του εκπροσώπου των εργαζομένων. Στην ίδια ανακοίνωση ζητούν από την ΕΣΗΕΑ και τα σωμα-τεία του Τύπου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ανα-κληθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν στην εφημερίδα και να ερευνηθεί κατά πόσο «οικειοθελείς» ήταν οι «παραιτήσεις» που τις συνόδευσαν.