Σε βασικό μέλημα του στενού συστήματος Τσίπρα εξελίσσεται η αύξηση των ερεισμάτων της Κουμουνδούρου στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ανατραπεί σταδιακά η ξεκάθαρη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα.

Όπως έγραφε η στήλη την περασμένη εβδομάδα, μετά την αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού «Εθνους», καθώς και τη μεταστροφή της γραμμής της «Νέας Σελίδας» του Ηλία Λιβάνη, στην Κουμουνδούρου έχουν καταλήξει πως υπάρχει κενό στο μέτωπο του φιλοΣΥΡΙΖΑϊκού Τύπου, το οποίο θα πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να καλυφθεί. Ως εκ τούτου, μετά την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων του συστήματος Τσίπρα με τον ιδιοκτήτη του «Εθνους», Ιβάν Σαββίδη, προτάθηκε από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης η επανακυκλοφορία του καθημερινού φύλλου, ιδέα που, όμως, κάθε άλλο παρά ενθουσιάζει τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, ο οποίος εδώ και μήνες επανεξετάζει το βάθος της εμπλοκής του στον χώρο των media.

Άλλωστε, παρά την ειλημμένη απόφασή του να συνεχίσει -μέσω του Open- να παρέχει σαφή στήριξη στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο επιχειρηματίας έχει διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως επιθυμεί να περιορίσει δραστικά το μπάτζετ των Μέσων που ελέγχει. Ετσι, στην αξιωματική αντιπολίτευση προωθούν πλέον το plan B, που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία μιας νέας εφημερίδας με απόλυτα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκό πρόσημο, το οποίο, εκτός των άλλων, θα παραπέμπει σε παραδοσιακά μονοπάτια της Αριστεράς, αφού τα χαρακτηριστικά της θα θυμίζουν την έκδοση της «Πρώτης».

Με τον τρόπο αυτόν, ο προεδρικός πυρήνας επιθυμεί να καλύψει και την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία διαμαρτύρεται συνεχώς πως οι απόψεις της περί ανάγκης διατήρησης των ριζοσπαστικών συστατικών του κόμματος δεν αποτυπώνονται επαρκώς από τις πιστές στην ηγετική ομάδα εφημερίδες που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν τη φάση, παραμένει άγνωστο ποιος θα ηγηθεί επισήμως του εγχειρήματος, ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», κομβικό ρόλο στις εν λόγω ζυμώσεις διαδραματίζει ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός, ενώ λόγο διεκδικούν και οι μόνιμοι ανταγωνιστές Ν. Παππάς και Δ. Τζανακόπουλος. Πάντως, οι γνωρίζοντες επιμένουν πως το πρόσωπο που θα βγει μπροστά μπορεί και να αποτελεί έκπληξη μεγατόνων, αφού η «αριστεροσύνη» δεν συνιστά, μέχρι νεωτέρας, βασικό κριτήριο για την επιλογή του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των Παραπολιτικών