Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου σε συνεργασία με το ΕΤΜΙΕΤ/ΚΕΝΙ (Πάντειο Πανεπιστήμιο) διοργανώνουν τo 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της European Society for Periodical Research (ESPRit), με θέμα «Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός».

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ενώ την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου θα προηγηθεί η διεξαγωγή εργαστηρίου μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων γνώσεων, την ενίσχυση της έρευνας του Περιοδικού Τύπου στην Ελλάδα και τη συμπόρευσή της με το ευρωπαϊκό και διεθνές παράδειγμα. Στο Συνέδριο, εκτός των πολλών ειδικών θεμάτων που θα συζητηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν εκτός από διακεκριμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί και διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές από όλο τον κόσμο, καθώς και ερευνητές ελληνικών και ξένων ερευνητικών ινστιτούτων, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Σε παράλληλες συνεδρίες, θα αναπτυχθούν και παρουσιαστούν θεματικές ενότητες για την ενημέρωση και τον πολιτισμό, την έρευνα και τις εξελίξεις στη ψηφιακή εποχή, την επιρροή στις τέχνες, αλλά και τις ελληνικές και διεθνείς ερευνητικές προσεγγίσεις στον Περιοδικό Τύπο. Σε ειδική συνεδρία, θα συζητηθεί επίσης το μείζον ζήτημα της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news).

Το Συνέδριο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ χορηγοί επικοινωνίας σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα και διαδίκτυο θα είναι η ΕΡΤ ΑΕ και το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: esprit2019athens.com