Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το Secret επιβεβαιώθηκε απόλυτα για την πρόθεση της κυβέρνησης να στείλει στη Δικαιοσύνη τυχόν στοιχεία κακοδιαχείρισης στην ΕΡΤ που θα προκύψουν από τη σχετική έρευνα που έχει ξεκινήσει. Βλέπετε, λίγα εικοσιτετράωρα μετά έσκασε η είδηση περί «ιχνηλάτησης» από το ΣΔΟΕ των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί στο Ραδιομέγαρο από το 2015 και μετά.

Το αποτέλεσμα των ερευνών θα παρουσιαστεί στη νέα διοίκηση, αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους γνωρίζοντες να αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Στο μεταξύ, η πιθανότητα η ΕΡΤ να απεμπλακεί από το καθεστώς των ΔΕΚΟ είναι πολύ μεγάλη. Και αυτό διότι είναι εμφανές το πρόβλημα που υπάρχει στην προσέλκυση στελεχών από την αγορά ή ακόμα και στην ανάληψη διευθυντικών θέσεων από ήδη εργαζόμενους στην ΕΡΤ, καθώς τα μισθολόγια των δημοσιογράφων του Δημοσίου έχουν δυσανάλογα χαμηλές αμοιβές για τις διευθυντικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις που γίνονται για τη στελέχωση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αναφέρεται ως σχεδόν σίγουρο το ενδεχόμενο, ωστόσο κάποιοι δεν πείθονται. Ετσι, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα πρόσωπα που εμφανίζονται ότι θα στελεχώσουν το κρατικό κανάλι θα πουν τελικά το «ναι». Εν τω μεταξύ, η προκήρυξη για τη στελέχωση της ηγεσίας των ΕΡΤ και ΑΠΕ τρέχει κανονικά και στην ΕΡΤ θεωρείται δεδομένη η ανάληψη της ηγεσίας από τους κ. Ζούλα και Γαμπρίτσο.