Κάθε άλλο παρά θερμής υποδοχής τυγχάνει από τις διοικήσεις των εφημερίδων που στηρίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ή στήριζαν, όπως συμβαίνει στην περίπτωση της «Νέας Σελίδας» του Η. Λιβάνη) το δήθεν μεγαλόπνοο σχέδιο του Κώστα Βαξεβάνη και των συνομιλητών του στην Κουμουνδούρου για δημιουργία νέου πρακτορείου διανομής Τύπου, που θα εξυπηρετεί τις ΣΥΡΙΖΑϊκές επιδιώξεις στον χώρο αυτόν.

Όπως έχει γράψει επανειλημμένως το Secret, πρόκειται για ένα project που απασχολούσε ιδιαίτερα το σύστημα Τσίπρα τον καιρό που βρισκόταν στην εξουσία, με σκοπό να ελεγχθεί απόλυτα το συγκεκριμένο μέτωπο. Μάλιστα, με βάση τους τότε σχεδιασμούς, ο φορέας που θα δημιουργούνταν θα είχε την απροσχημάτιστη εύνοια της κυβέρνησης, γεγονός που μοιραία θα επηρέαζε τον ανταγωνισμό.

Από την πλευρά του, ο Κ. Βαξεβάνης, ο οποίος θα «έτρεχε» το εγχείρημα, φιλοδοξούσε να καταστεί κυρίαρχος στον χώρο με τις πλάτες της προηγούμενης κυβέρνησης. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αφού ένα τόσο περίπλοκο πλάνο θα έπρεπε πάνω από όλα να εμπεριέχει το στοιχείο της αξιοπιστίας, αλλά και της ασφάλειας για όσους θα ακολουθούσαν αυτόν τον δρόμο, κάτι βεβαίως που ήταν αδύνατο να εγγυηθούν οι εμπλεκόμενοι.

Μάλιστα, στους κόλπους τόσο της «Εφ.Συν.» και της «Νέας Σελίδας» όσο και της κομματικής ιδιοκτησίας «Αυγής» μόνο με καλό μάτι δεν έβλεπαν αυτή την προοπτική, αφού ούτως ή άλλως υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για την προνομιακή μεταχείριση του Κ. Βαξεβάνη. Για τον λόγο αυτόν, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού και ο εκδότης επιχείρησαν να βάλουν στο παιχνίδι τη δεξιά συνιστώσα του τότε φιλοκυβερνητικού Τύπου, τον Γ. Φιλιππάκη. Εσχάτως και με φόντο την ανάγκη να ισχυροποιηθεί η προπαγάνδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα έπεσε εκ νέου στο τραπέζι, με τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα να μεταφέρει στη Βουλή την επιχειρηματολογία που παρουσιάζει στα ΜΜΕ που ελέγχει ο καλός φίλος των Νίκου Παππά και Θανάση Καρτερού περί... ανάγκης σύστασης ενός νέου πρακτορείου, χωρίς όμως να υπάρξουν και πάλι χειροπιαστές εξελίξεις.

Αλλωστε, όπως λένε οι γνωρίζοντες, «αφού αυτές οι διεργασίες δεν κατέληξαν κάπου με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, πώς θα καταλήξουν τώρα, που αφενός δεν υπάρχουν ανάλογες δυνατότητες και μέσα και αφετέρου οι μεγαλοσχήμονες των εφημερίδων που πρόσκεινται στην Κουμουνδούρου πνέουν μένεα για την επιλογή να παίξει τόσο πολύ το κόμμα με την πλευρά Βαξεβάνη, γεγονός που, όπως φάνηκε εκ των πραγμάτων, επ’ ουδενί δικαιώθηκε.»