Το ολοκαίνουριο βιβλίο του Δημήτρη Γρηγοράκη, «Πρακτικός οδηγός για τα Αυτοάνοσα» που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ ξανά!

Όλο και περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα μάς απασχολεί η έξαρση των κρουσμάτων των αυτοάνοσων διαταραχών. Μάλιστα πολλοί κάνουν λόγο για μία σύγχρονη πανδημία. Μία πανδημία που η επίπτωσή της σε πολλές περιπτώσεις αφορά κοντινούς ανθρώπους μας, όπως στενούς φίλους και συγγενείς. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά αυτοάνοσα νοσήματα, καθένα από τα οποία μπορεί να προσβάλλει τον οργανισμό με ποικίλους τρόπους. Σύμφωνα με τον AARDA (American Autoimmune Related Diseases Association), σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 100 γνωστές χρόνιες μη αναστρέψιμες παθήσεις που εμφανίζουν ως κοινό σημείο αναφοράς (προσβολής) το ανοσοποιητικό σύστημα (AARDA 2019). Την ίδια ώρα, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι τουλάχιστον άλλες 40 επιπλέον παθήσεις έχουν αυτοάνοση υποδομή (AARDA 2019). Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ 2015) κάνει λόγο για μια οικογένεια χρόνιων ανίατων ασθενιών, οι οποίες αναπτύσσονται όταν υποκείμενες βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα οδηγούν τον οργανισμό στο να επιτεθεί στα δικά του όργανα, ιστούς και κύτταρα. Ανάλογα με τη γονιδιακή ευαισθησία του καθενός μας, πλήττεται ένα συγκεκριμένο όργανο στόχος. Η ονοματολογία των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι σχετική με το όργανο ή τον ιστό στον οποίο επιτίθεται το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό όμως που σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε είναι ενώ μπορεί να υπάρχουν δεκάδες σπάνιες και μη αυτοάνοσες διαταραχές, στην πραγματικότητα όμως είναι η εξής ΜΙΑ: Εκείνη της προσβολής του ανοσοποιητικού συστήματος.

Είναι γνωστό ότι η ανάπτυξη, ωρίμανση και επομένως η ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι κατεξοχήν διατροφοεξαρτώμενη. Συνεπώς, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων κρουσμάτων πέρα από την εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η διατροφική φροντίδα του πολύτιμου ανθρώπινου συστήματος που ονομάζεται ανοσοποιητικό. Όλο και περισσότερα επιστημονικά δεδομένα τονίζουν τη σημασία των διατροφικών συστατικών στην προστασία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι βέβαιο ότι ορισμένες θρεπτικές ουσίες μπορούν να συμβάλουν, ίσως πολλές φορές και καλύτερα από τη φαρμακευτική αγωγή, στην ουσιαστική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων διαταραχών. Σε κάθε περίπτωση, η αποκλειστική φαρμακοκεντρική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων δεν μπορεί παρά να αποτελεί μία μονομερή φροντίδα.



Πέρα από τη διατροφοκεντρική αντιμετώπιση, υψηλή σημασία στον τομέα της φροντίδας κατέχουν και δύο άλλοι πυλώνες της καλής ή κακής κατάστασης (ανάλογα με τη διαχείριση τους) του ανοσοποιητικού που είναι η ψυχολογία και το περιβάλλον. Ψυχολογικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες αλληλεπιδρούν με διατροφικές αιτίες και μπορούν ανάλογα με την ποιότητά τους να προστατεύσουν το ανοσοποιητικό ή να το απορρυθμίσουν με μοιραία αποτελέσματα.

Σκοπός του βιβλίου είναι να σας παρουσιάσει τη μέθοδο Nutrimmune Support by Dr. Dimitris Grigorakis, ως έναν απόλυτα πρακτικό οδηγό αντιμετώπισης των αυτοάνοσων διαταραχών. Αποτελεί καρπό εικοσαετούς προσωπικής επαγγελματικής και ερευνητικής εμπειρίας. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της μεθόδου Nutrimmune Support by Dr. Dimitris Grigorakis αναλύεται η έννοια του «ανοσοπροστατευτικού» τρόπου ζωής, με την ενδεδειγμένη διατροφή, την ορθή στάση ζωής στον τομέα της ψυχολογία και την υγιή προσέγγιση του περιβάλλοντος να αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της ουσιαστικής αντιμετώπισης των αυτοάνοσων νοσημάτων. Αρχικά, παρουσιάζονται όλες οι πιθανές αιτίες που σε συνδυασμό με τη γονιδιακή υποδομή μπορούν να συμβάλλουν στην

εμφάνιση μίας αυτοάνοσης διαταραχής. Προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, συστήνονται στρατηγικές αντιμετώπισης του εμπλεκόμενου καταστροφικού τρίπτυχου: ΑΝΕΠΕΡΚΕΙΑ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ – ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ – ΦΛΕΓΜΟΝΗ. Στη συνέχεια περιγράφονται τα 8 βήματα περιεκτικής φροντίδας και βέβαια προτείνεται και μία ενδεικτική διατροφή 28 ημερών με στόχο την αντιστροφή της αυτοανοσίας και την ομαλή έκφραση του ανοσοποιητικού. Τέλος, προτείνονται και είκοσι γευστικές συνταγές με στόχο να μετατρέψετε το «ανοσοπροστατευτικό διατροφολόγιό μας σε μία απολαυστική συνήθεια ενός πραγματικά υγιούς τρόπου ζωής.

Φυσικά, ο περιεκτικός οδηγός μας περιλαμβάνει και αναφορές σε άλλου είδους ζητήματα και πιο ειδικά απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με την κληρονομική φύση των αυτοάνοσων, τον ρόλο της βιταμίνης D, τις τροφές «υπερόπλα» κατά των αυτοάνοσων, τις αλήθειες και τους μύθους που διέπουν τη διαχείρισή τους, τις αναγκαίες εξετάσεις, τα συμπληρώματα διατροφής κ.ά. Καταλήγοντας, ο πρακτικός οδηγός για τα Αυτοάνοσα είναι ένα μοναδικό σύγγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο παρουσιάζει τη μέθοδο υποστήριξης του ανοσοποιητικού "Nutrimmune Support by Dr. Dimitris Grigorakis". Προσφέρει στα άτομα που επιθυμούν να προστατεύσουν το ανοσοποιητικό τους, αλλά και στους ασθενείς με αυτοάνοσες διαταραχές όλες εκείνες τις πληροφορίες που είναι χρήσιμες για την θωράκιση του οργανισμού και την αντιστροφή της αυτοανοσίας.

Το νέο βιβλίο από τη σειρά Σύγχρονη Λογοτεχνία, «Συνωμοσίες γυναικών» της Αννεμαρί Σένλε!

Αυτή την εβδομάδα, τα Παραπολιτικά σας προσφέρουν το καλύτερο δώρο για τις διακοπές σας. Το εκπληκτικό βιβλίο «Συνωμοσίες γυναικών» της Αννεμαρί Σένλε από την επιτυχημένη σειρά «Σύγχρονη Λογοτεχνία», που θα σας κρατήσει συντροφιά αυτό το καλοκαίρι.

«Όσο μυαλό και να ‘χεις, όση εξυπνάδα και καλοσύνη, καμιά φορά δεν φαίνονται. Ή ο άντρας που αγαπάς και που σε νοιάζει δεν τα βλέπει! Αντίθετα, το ωραίο στήθος και τα πόδια τής απέναντι κάνουν μπαμ με την πρώτη ματιά! Η μάχη είναι αιώνια. Η κουλτούρα εναντίον της προκλητικότητας! Τι γίνεται όμως όταν η μοίρα το φέρνει να προωθήσεις το «ζωντόβολο» που θες να κατασπαράξεις; Τι; Θα τη βγάλουν και στην τηλεόραση; Ε, όχι να την κάνουμε και μεγάλη συγγραφέα!»

Ένας ολοκαίνουριος τόμος με Σκανδιναβικά Σταυρόλεξα,

Αυτό το καλοκαίρι ακονίστε το μυαλό σας με τα πιο επίκαιρα , σύγχρονα, πρωτοποριακά, ψυχαγωγικά αλλά και εκπαιδευτικά, σκανδιναβικά σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες… και όχι μόνο! Αυτή την εβδομάδα αποκτήστε τον ολοκαίνουριο τόμο του καλύτερου σταυρολεξικού περιοδικού, 96 σελίδων, και διασκεδάστε όλες τις στιγμές της ημέρας, στο σπίτι, στο λεωφορείο, στη παραλία και στις διακοπές με τα σταυρόλεξα της νέας εποχής!

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για την θεατρική παράσταση που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας, «Shirley Valentine» με την Μπέσυ Μάλφα

Η γλυκόπικρη κωμωδία «SHIRLEY VALENTINE» του Willy Russell ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της «συντροφιά», σαν φανταστικός φίλος θα λέγαμε, ο τοίχος της κουζίνας της. Μέχρι τη μέρα που μία ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή! Ένα ταξίδι στην Ελλάδα, ένα τραπεζάκι μπροστά στη θάλασσα, ένα αγιόκλημα και μια... αναπάντεχη γνωριμία, θα συνθέσουν το σκηνικό της δικής της επανάστασης απέναντι σε όσα την καταπίεζαν. Πόσο όμως θα κρατήσει αυτή η επανάσταση; Θα καταφέρει να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με το μέσα της και τους

δικούς της ανθρώπους; Και τελικά, υπάρχει δεύτερη ευκαιρία στη ζωή; Ένα έργο γεμάτο συναίσθημα, γέλιο, συγκίνηση και απρόοπτα...

*Το κουπόνι ισχύει για όλες τις ώρες, τις μέρες και πόλεις ως και το τέλος των παραστάσεων. Αγοράζετε 2 εισιτήρια της παράστασης στην τιμή των €20.

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΥΠΟΝΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ SHIRLEY VALENTINE:

«α) Κάθε αντίτυπο του φύλλου της εβδομαδιαίας κυκλοφορίας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» από τις 15-12-2018 και έως τις 09-03-2019 ή έως το τέλος των παραστάσεων θα φέρει ένθετο ένα κουπόνι για χρήση από τον κάτοχό του προκειμένου να προμηθευτεί δύο (2) εισιτήρια στην τιμή των είκοσι (20,00) ευρώ, ώστε να παρακολουθήσει μία (1) θεατρική παράσταση με τίτλο «Shirley Valentine», η οποία θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΡΙΑΛΤΟ της Αθήνας καθώς επίσης θα περιοδεύσει και στην Ελλάδα και θα προβάλλεται σε διαφορετικό θέατρο ανά πόλη, ανάλογα με τους σταθμούς της περιοδείας.

β) Το κουπόνι ισχύει αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή των είκοσι (20,00) ευρώ για την θέαση της ανωτέρω θεατρικής παράστασης και μπορεί να γίνει χρήση του άπαξ, ενώ ισχύει για όλες τις ημέρες και ώρες προβολής του θεατρικού έργου ανά πόλη, από τις 17-12-2018 έως τις 15-03-2019 ή έως το τέλος των παραστάσεων. Ο αναγνώστης-κάτοχος του κουπονιού, θα προσκομίζει αυτό στο ταμείο του εκάστοτε θεάτρου ώστε να προμηθευτεί δύο (2) εισιτήρια συνολικής αξίας είκοσι (20,00) ευρώ για την ίδια παράσταση και την ίδια ημέρα. Αναγκαία προϋπόθεση της καρπώσεως της προσφοράς η επίδειξη και η παράδοση του αποκομμένου πρωτότυπου κουπονιού, ενώ θα πρέπει να έχει προηγηθεί απαραιτήτως τηλεφωνική κράτηση στον τηλεφωνικό αριθμό 6946126051, καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 10:00 μ.μ. Η προσφορά αφορά όλες τις παραστάσεις αλλά εξαρτάται από την διαθεσιμότητα των ελεύθερων θέσεων ανά θέατρο ανά πόλη και ημέρες προβολής και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

γ) Οι αναγνώστες της εφημερίδας μπορούν να ενημερώνονται διαρκώς για τις ημέρες, ώρες και τοποθεσίες των παραστάσεων, μέσω της ιστοσελίδας www.viva.gr.

δ) Η προμήθεια δύο (2) εισιτηρίων στην τιμή των είκοσι (20,00) ευρώ χορηγείται άπαξ ανά κουπόνι και είναι δυνατή η αθροιστική χρήση άνω του ενός κουπονιού ανά αγορά εισιτηρίων, την οποία το ανωτέρω θέατρο υποχρεούται να χορηγήσουν στους αναγνώστες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» καθ’όλη τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και δεν ανταλλάσσεται με χρήματα. Η ισχύς της προσφοράς είναι από τις από τις 17-12-2018 έως τις 15-03-2019 και θα διαφημίζεται προωθητικώς, κατά την διακριτική ευχέρεια της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

ε) Η εταιρεία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και οι λοιπές ιδιοκτήτριες εταιρείες των μέσων στα οποία διαφημίζεται η παρούσα ενέργεια ουδεμία ευθύνη φέρουν για οποιοδήποτε πραγματικό, νομικό ή άλλης φύσεως ελάττωμα τυχόν παρουσιάσει η παρούσα προσφορά καθώς και για οποιαδήποτε βλάβη τυχόν προκληθεί στον χρήστη-αναγνώστη του κουπονιού εξ οιουδήποτε λόγου και αιτίας. Δεν φέρουν επίσης καμία ευθύνη σχετική με καθυστερήσεις, αλλαγές, ακυρώσεις, ματαιώσεις, αδυναμία αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς εξαιτίας τοπικών αργιών και εορτών ή άλλων συνθηκών που εμποδίζουν την χρήση του κουπονιού και οι οποίες δεν αποδίδονται σε δόλο ή βαριά αμέλειά τους. Επίσης, ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση που δεν δύνανται να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από το παρόν για λόγους ανωτέρας βίας, και ουδόλως εγγυώνται καθ' οιονδήποτε τρόπο για την ποιότητα/καταλληλότητα/εμπορευσιμότητα οιουδήποτε προϊόντος/υπηρεσίας της παρούσας προσφοράς, καθώς και ουδεμία ευθύνη φέρουν για οιαδήποτε απώλεια ή ζημία (συμπεριλαμβανομένης της έμμεσης ή αποθετικής ζημίας) ή σωματική βλάβη ή περιουσιακή ζημία ήθελε τυχόν υποστεί οιοσδήποτε ένεκα της αξιοποίησης της παρούσας προσφοράς, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «Γεώργιος Ρήγας», η οποία εδρεύει στον Χολαργό, επί της οδού Κουντουριώτου, αρ. 2, με ΑΦΜ 044243290, ΔΟΥ Χολαργού.

στ) Κάθε διαφορά σχετικά με την διάθεση της παρούσας προσφοράς διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των Δικαστηρίων των Αθηνών, ενώ η αποδοχή του κουπονιού σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω όρων.»