Σοκ προκάλεσε στην ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής» η αίτηση της Eurobank για υπαγωγή της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Και αυτό διότι, όπως αποδείχθηκε, δεν γνώριζε την κίνηση της τράπεζας, καθώς αρχικά επιχείρησε να τη διαψεύσει. Στη συνέχεια, το κλίμα που επικράτησε ήταν αυτό της σύγχυσης, με τις βασικές μετόχους της εταιρείας να αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι πλέον η «Ναυτεμπορική» ως επιχείρηση φεύγει από τα χέρια τους.

Στον ύπνο πιάστηκε και η ΕΣΗΕΑ, καθώς είχε αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις της ιδιοκτησίας ότι δεν επρόκειτο να συμβεί τίποτα έως τις εκλογές, καθώς υπήρχαν παρεμβάσεις σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο. Επισημαίνεται ότι την ειδική εκκαθάριση της «Ναυτεμπορικής» θα αναλάβει η Grant Thornton, ενώ την αίτηση στο δικαστήριο για λογαριασμό των τραπεζών υπέβαλε το γραφείο Αγγελίδη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σχεδιασμός είναι να τρέξει το ταχύτερο δυνατόν η εκκαθάριση, με το ενεργητικό να πωλείται σε δύο κομμάτια, αυτό των ακινήτων και εκείνο της δραστηριότητας.

Η «Ναυτεμπορική» σήμερα έχει οφειλή προς τη Eurobank της τάξεως των 8 εκατ. ευρώ (περιλαμβανομένων των τόκων που δεν έχουν πληρωθεί την τελευταία τριετία), ενώ οι υποχρεώσεις προς Δημόσιο, Ταμεία και προμηθευτές υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία έχει σημαντικές απαιτήσεις από τον Ομιλο Φιλιππάκη, τα έντυπα του οποίου τυπώνει, με άγνωστο τον ορίζοντα είσπραξής τους. Σε ό,τι αφορά τώρα το ύψος του τιμήματος, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα κινηθεί πέριξ των 5 εκατ. ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία που θα βγουν προς πώληση είναι η εκτυπωτική μονάδα, οι τίτλοι της εφημερίδας και του site και κάποιες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επί του παρόντος, δεν έχει υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να δούμε τον εκδότη της «Δημοκρατίας», Ιωάννη Φιλιππάκη, να αναλαμβάνει πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης επιχειρηματιών που θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία της «Ναυτεμπορικής».

Πηγή: Secret