Ψήφο εμπιστοσύνης στη Σία Κοσιώνη δίνει η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, με την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ να ανανεώνει το συμβόλαιό της με τον τηλεοπτικό σταθμό του Νέου Φαλήρου για δύο ακόμη χρόνια.

Ως εκ τούτου, θα παραμείνει το «πρώτο βιολί» στον ενημερωτικό τομέα. Οπως λένε οι γνωρίζοντες, η απόφαση αυτή σε μια τηλεοπτική σεζόν κατά την οποία προέκυψαν νέα δεδομένα, τόσο στο κομμάτι των ειδήσεων και της ενημέρωσης (με ουκ ολίγα σκαμπανεβάσματα στην τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου) όσο και συνολικά στο πρόγραμμα του σταθμού, ενισχύει και τις πληροφορίες που θέλουν το κανάλι να αναζητά εκ νέου (έστω και εν μέρει) το ενημερωτικό του παρελθόν και να προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων, που θα παραπέμπουν ξεκάθαρα στο πάλαι ποτέ κραταιό Mega.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στροφή στη μυθοπλασία, αλλά και η επανεξέταση της αποτελεσματικότητας των ριάλιτι παιχνιδιών, με φόντο τις προβληματικές επιδόσεις που καταγράφει κυρίως το «Survivor».
Την ίδια ώρα, όπως έχει προαναγγείλει η στήλη, ακόμη πιο ενεργό τηλεοπτικό ρόλο (και όχι μόνο ενόψει εκλογών) θα έχει ο Αλέξης Παπαχελάς, με περαιτέρω εμπλοκή του Τάσου Τέλλογλου στην εξίσωση της ενημέρωσης