Μπροστά στον πανικό που προκαλούν στον Αλέξη Τσίπρα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, σήμερα το «Έθνος» του Ιβαν Σαββίδη, παρουσιάζει μια έρευνα της ΚΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων περιορίζεται στις 3,4 μονάδες. Στο δισέλιδο που παραπέμπει το πρώτο θέμα της εφημερίδας, ο αναγνώστης διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ταυτότητα της έρευνας, όπως ρητώς επιτάσσει ο νόμος.

Αυτό συμβαίνει κατά  παράβαση του αρθ. 4 ν.3603/2007. Μέχρι στιγμης και ενώ έχουν περάσει αρκετές ώρες από τη στιγμή που έχει δει το φως της δημοσιότητας η σχετική δημοσκόπηση, δεν έχει υπάρξει παρέμβαση του τμήματος Ελέγχου & Διαφάνειας του ΕΣΡ. Όπως επίσης δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από την εφημερίδα και την εταιρεία του κ. Ρουτζουνη. Ανεξάρτητα από τα διαδικαστικά το γεγονός ότι δημοσιεύεται μια έρευνα που δεν συνοδεύεται από ταυτότητα, καταδεικνύει τον απόλυτο πανικό που έχει καταβάλει τους κυβερνώντες.

Μετά την σημερινή προσπάθεια της εφημερίδας του Ιβαν Σαββιδη, που παρουσίασε δημοσκόπηση χωρίς ταυτότητα, μέχρι την Κυριακή είναι όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Αυτοί μπορεί να βγάλουν δικά τους αποτελέσματα το πρωί της Κυριακής.