Συνέντευξη στην Σπυριδούλα Τριάντου-Ένθετο Secret

Δουλεύει ασταµάτητα και έχει καρδιά µικρού παιδιού. Αυτός είναι ο Λευτέρης Πανταζής, που πάνω από 30 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραµµή του πενταγράµµου προκαλώντας «Ταραχή» στους πιστούς θαυµαστές του κάθε φορά που ανεβαίνει την πίστα. Αυτήν την περίοδο ετοιµάζει νέα τραγούδια µε τον παραγωγό του, Χριστόδουλο Σιγανό, ενώ φέτος θα εµφανίζεται σε πίστα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, πέρσι, για έναν ολόκληρο χρόνο ο τραγουδιστής απείχε από τα νυχτερινά µαγαζιά. Μια απόφαση που πήρε συνειδητά. «Ήθελα να κάνω ένα διάλειµµα έπειτα από 30 χρόνια που τραγουδάω, να λείψω από τις πίστες, γιατί δεν έχω σταµατήσει καθόλου», εξηγεί στo «Secret».

Έκανε όµως συναυλίες σε όλο τον κόσµο. «Εδώ και δεκατρείς µήνες κάνω µόνο συναυλίες. Πήγα Αµερική, Βραζιλία, Αργεντινή, Καναδά, Γερµανία, παντού. Και χαίροµαι που το έκανα γιατί ο κόσµος µε υποδέχτηκε µε τόση αγάπη». Ο ίδιος αναφέρει ότι «ήταν sold out όλες οι συναυλίες, γιατί ήθελαν να µε δουν, να µε ακούσουν. Μου έλεγαν να µην τους ξεχνάµε». Ο ίδιος τονίζει ότι εκεί «τα έσοδα είναι πολύ καλύτερα και συµφέρει. Επίσης δεν “χτυπιέσαι” µε τον άλλον. Είναι πιο αγνά τα πράγµατα έξω. Στην Ελλάδα, αν δεν έχεις δουλειά ένα βράδυ, το σινάφι θα πει πως δεν πάει καλά το σχήµα... Γιατί να πέσω σε αυτήν την παγίδα; Κάνω αποχή και µου πάνε όλα πολύ καλά µε τις εµφανίσεις».

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Ο δηµοφιλής τραγουδιστής έχει δουλέψει µε πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες. Γνωρίζει πολύ καλά τον Νότη Σφακιανάκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πριν από λίγο καιρό µετά το «ποστ» του Γιώργου Παπαδόπουλου, που δήλωνε τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το σχήµα, στο οποίο συµµετείχε και η Πάολα. «Γνωρίζω και τους τρεις. Ο Νότης ξεκίνησε κοντά µου και έκανε µια τεράστια καριέρα, η Πάολα είναι µια από τις καλύτερες λαϊκές τραγουδίστριες, ενώ ο Γιώργος γράφει πολύ καλά τραγούδια και έχει κάνει και επιτυχίες. ∆εν θέλω να κρίνω αυτό που έγινε. Είναι συµφωνίες κυρίων µεταξύ µάνατζερ, καλλιτεχνών και εταιρειών. Είναι κακό να χαλάει ένα σχήµα έτσι, αλλά µπορούσαν να κάτσουν σε ένα τραπέζι να δουν τι φταίει και να το αποφύγουν όλο αυτό», σηµειώνει και συνεχίζει δίνοντας µια συµβουλή. «Τα νέα παιδιά που δουλεύουν µε µεγάλους καλλιτέχνες θα πρέπει να ξέρουν πως εκεί που πάνε ο καλλιτέχνης έχει την ιστορία του. Είναι αυτός που κρίνεται στην επιτυχία, την οποία µοιράζονται όλοι, είναι όµως και αυτός που µόνος του φορτώνεται την αποτυχία», εξηγεί.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την περασµένη εβδοµάδα, ο τραγουδιστής επισκέφτηκε στο Γηροκοµείο Αθηνών τη Μαίρη Λίντα. Η συνάντησή τους ήταν ιδιαίτερα φορτισµένη. Με φωνή που τρέµει από τη συγκίνηση ο Λευτέρης Πανταζής λέει ότι «το 1974, σε ηλικία 17 ετών, τραγουδούσα µε τον ∆ηµήτρη Ξανθάκη και τη Μαίρη Λίντα. Η µητέρα µου έπλενε πιάτα στην κουζίνα του µαγαζιού, γιατί είχαµε ανάγκη τα χρήµατα για να αγοράσουµε φάρµακα, γιατί ο πατέρας µου είχε καρκίνο. Με βοήθησε πολύ τότε, µε πήρε στο στούντιο να κάνω σιγόντα, µε στήριξε µε τον δικό της τρόπο. ∆εν το ξέχασα ποτέ. ∆εν µπορούσα να µην πάω να τη δω», δηλώνει στο «Secret» και περιγράφει τη δική τους στιγµή. «Συγκινηθήκαµε και οι δύο, µιλούσαµε µε τις ώρες. Ηταν χαρούµενη και πριν φύγω, όταν τη ρώτησα να µου πει τι θέλει και εγώ θα το κάνω, µε τσάκισε λέγοντάς µου: “Να έρχεσαι να µε βλέπεις”. Κράτησα τα δάκρυά µου και έκλαψα από συγκίνηση και χαρά όταν έφυγα. Είναι µια κυρία σε όλα της», λέει, ενώ θέλει να εκφράσει και το παράπονό του. «Πρέπει το κράτος να µεριµνήσει γιατί λείπουν γιατροί και φροντιστές. ∆εν µπορεί να είναι µία γυναίκα για 30 άτοµα. Οι συνθήκες ήταν λίγο δύσκολες. Είναι ένας υπέροχος χώρος, που όµως είναι παρατηµένος και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό», καταλήγει.

Συνέντευξη στην Σπυριδούλα Τριάντου-Ένθετο Secret