Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο νικητής του Master Chef ντύθηκε ξανά  στο χακί. Ο Τιμολέων Διαμαντής κλήθηκε  επίστρατος για πέντε ημέρες και από την περασμένη Δευτέρα έως την Παρασκευή βρισκόταν στο στρατόπεδο του Βόλου στο σώμα των πεζοναυτών. Ο νικητής του Master Chef είναι από τους ανθρώπους που δεν προκαλεί. Τους αρέσει να ασχολείται με αυτό που αγαπά, την μαγειρική, θέλει να έχει κοντά του αγαπημένους του ανθρώπους και μοιράζει τον ελεύθερο χρόνο του στον εθελοντισμό  και τις φιλανθρωπίες. Ο Τιμολέων εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τα φιλανθρωπικά και πολλές δράσεις του δεν τις γνωρίζει κανείς καθώς δεν επιθυμεί να βγουν προς τα έξω. Ωστόσο  κάποιες άλλες έγιναν γνωστές ειδικά μετά τη νίκη του στο διαγωνισμό μαγειρικής αλλά και γιατί ο ίδιος θεωρεί πως ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο είναι σωστό να περνά όμορφα και θετικά μηνύματα στον κόσμο. Στηρίζει τη «Φλόγα» και μετά  τη νίκη του  επισκέφτηκε τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες, στον Βόλο, προσεγγίζοντας με πολύ μεγάλη ευαισθησία το έργο ζωής που αναπτύσσεται. Στηρίζει επίσης και τους ξενώνες στην Αθήνα ενώ έχει πραγματοποιήσει και δυο ευχές για το «Make a wish» σε δυο παιδιά. Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Secret o Τιμολέων  Διαμαντής σκέφεται μελλοντικά να ετοιμάσει κάποιες συνταγές για τους καρκινοπαθείς. Ο ίδιος έχει χάσει τον πατέρα του από καρκίνο.

 

Μαζί με την μικρή Αθανασία από το make a wish  που πραγματοποίησε την ευχή της και έφαγαν μαζί

Αυτές τις μέρες ετοιμάζει κάτι δικό του, μακριά από την Ελλάδα. Αφού έβγαλε τα χακί, θα κοιτάξει να εντυπωσιάσει τον κόσμο με τις γεύεις του «Είναι η δεύτερη φορά που πάω επίστρατος. Παίζει ρόλο πως είμαι και κοντά, Βολιώτης. Κάλεσαν αρκετό κόσμο αυτή τη φορά» δηλώνει στο Secret. Αν και πολλοί τον περιμένουν στην Αθήνα, εκείνος θα βρεθεί σε άλλες πολιτείες, μακρινές «Θα φύγω στο εξωτερικό. Όχι μόνιμα. Ετοιμάζω πράγματα. Έχω κάτι προτάσεις, κάποιες παρουσιάσεις σε event….Θα κάνω μερικά ταξίδια» εξηγεί.

Τηλεόραση; Θα κάνει; «Δεν είχα κάποια πρόταση» δηλώνει. Περίεργο για ένα ταλαντούχο σεφ, νικητή τηλεοπτικού διαγωνισμού  που έχει και πολύ καλή εμφάνιση «Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ σε αυτό. Το κανάλι ξέρει καλύτερα» εξηγεί.  Θα έλεγε ναι όμως σε μια τηλεοπτική πρόταση; «Ανάλογα. Δεν έχει γίνει κάποια για να σου πω τι θα έλεγα. Ξέρω όμως τι θα μου άρεσε. Να κάνω κάτι που θα είχε να κάνει με ταξίδια. Να γυρίζω τον κόσμο και να παρουσιάζω την κουλτούρα του, τις γεύσεις του. Γι αυτό δημιούργησα και στο κανάλι μου στο Youtube την ταξιδιωτική εκπομπή όπου μαγειρεύω στη φύση και δείχνω τις ομορφιές του τόπου μας» τονίζει. Ο Τιμολέων απόλαυσε το ταξίδι στο Master Chef και θα δήλωνε ξανά συμμετοχή «Δεν μετανιώνω που έλαβα μέρος. Θα το έκανα με 1000 από την αρχή» δηλώνει ενώ στο Βόλο δεν σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί ακόμα σε κάτι «Δεν με προσέγγισε κάποιος από την πόλη» ολοκληρώνει.