Η Αθηνά Ωνάση γύρισε σελίδα, βρήκε τον καλό της εαυτό και αυτό... φαίνεται. Η διάσηµη κληρονόµος έχει αφήσει πίσω όλα εκείνα τα άσχηµα που την έκαναν να πληγωθεί και το χαµόγελο βρήκε πάλι τη θέση του στο πρόσωπό της. Η εικόνα µιας ιδιαίτερα αδυνατισµένης Αθηνάς, που απέφευγε να κυκλοφορεί δηµόσια και είχε κλειστεί στον εαυτό της, φαίνεται ότι έχει αντικατασταθεί πλήρως από µία κοπέλα που χαµογελάει, κυκλοφορεί, φωτογραφίζεται και... ξαναζεί. Αναµφισβήτητα, το κεφάλαιο του χωρισµού της και όλα εκείνα που ακολούθησαν δεν την άφησαν ανεπηρέαστη. Ωστόσο, όπως λένε, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Η Αθηνά Ωνάση ξαναπατά στα πόδια της, έχοντας αποφασίσει να αφήσει πίσω της όλα όσα την πλήγωσαν και να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο «Ντόντα».

Το µοναδικό πράγµα που δεν εγκατέλειψε ούτε για µια στιγµή και που έδειξε να λειτουργεί πολλές φορές ως... ψυχοθεραπεία για τη χρυσή κληρονόµο ήταν η ιππασία. Η αγάπη της για τα άλογα είναι άλλωστε γνωστή και σήµα κατατεθέν της. Μπορεί η συµµετοχή της σε αγώνες να είχε διακοπεί για κάποιο χρονικό διάστηµα, όµως τα τελευταία χρόνια έχει επανέλθει δριµύτερη. Πολλές ώρες προπόνησης και σκληρής δουλειάς την κάνουν πάντα µία σκληρή αντίπαλο και ένα σίγουρο φαβορί σε όσους αγώνες λαµβάνει µέρος.

Η τελευταία της συµµετοχή ήταν µόλις πριν από λίγες µέρες, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, όταν πήρε µέρος στο «Longines Global Champions Tour»στο Λονδίνο. Πρόκειται για µια εκδήλωση υψηλού επιπέδου, όπου παγκόσµιοι πρωταθλητές του αθλήµατος, συµπεριλαµβανοµένης της Αθηνάς Ωνάση, παίρνουν µέρος και προσφέρουν, εκτός από αξιοσηµείωτες επιδόσεις, και υψηλό θέαµα. Αλλωστε µια νίκη στους συγκεκριµένους αγώνες εξασφάλισε στους ιππείς ένα εισιτήριο για τα playoffs του ∆εκεµβρίου. Μέσα στις κορυφαίες πέντε οµάδες, που πήραν µέρος στη µάχη για τον τελικό, ήταν φυσικά και η Αθηνά Ωνάση, η οποία αγωνίστηκε για την οµάδα της «St. Tropez Pirates».

Η ελληνική σηµαία εµφανίζεται πάντα δίπλα από το όνοµα της Αθηνάς και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές πόσο τη χαροποιεί και τη συγκινεί να ιππεύει για τη χώρα µας. Ο χώρος όπου πραγµατοποιήθηκαν οι αγώνες ήταν σαφώς υψηλής αισθητικής και η κάθε λεπτοµέρεια είχε τακτοποιηθεί µε ιδιαίτερη φροντίδα. Το Ηνωµένο Βασίλειο, άλλωστε, έχει µια ισχυρή ιππική κοινότητα, µε εκατοµµύρια ανθρώπους να ιππεύουν, και µια τεράστια ιστορία πάνω στο άθληµα. Η Αθηνά Ωνάση έχει βρεθεί αρκετές φορές στην Αγγλία και για αγώνες αλλά και για να προπονηθεί. Μάλιστα, κάποιο άλογο που ήθελε να αποκτήσει ήταν βρετανικής καταγωγής.