Είναι ο φύλακας άγγελός του. Δεν τον αποχωρίζεται ποτέ, ό,τι και να γίνει. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος όχι απλά πιστεύει στον Θεό, κάτι που ήταν γνωστό, αφού το είχε εκδηλώσει κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο «Survivor», αλλά έχει και προστάτη τον Αγιο Εφραίμ. Ο νικητής του παιχνιδιού επιβίωσης έχει ιδιαίτερη πίστη στον συγκεκριμένο άγιο, γι’ αυτό και δεσπόζει η εικόνα του στο ταμπλό του αυτοκινήτου του.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτεται το μοναστήρι του αγίου στη Νέα Μάκρη. Εκεί κάθε φορά παίρνει και μερικές εικονίτσες, που έχει μέσα στο πορτοφόλι του και κατά καιρούς τις δίνει σε κοντινούς του ανθρώπους, κάνοντάς τους να πιστέψουν στη δύναμη του αγίου και εκείνοι.

Η πίστη του Γιώργου Αγγελόπουλου στον Θεό συζητήθηκε ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια του «Survivor». Ο Γιώργος Αγγελόπουλος κατά την επιστροφή του τότε στη γενέτειρά του, τη Σκιάθο, όπου οι συντοπίτες του τον είχαν υποδεχτεί με τιμές ήρωα, μίλησε για την πίστη του, που μαζί με τη στήριξη και την αγάπη του κόσμου, τον ανέδειξαν νικητή του παιχνιδιού.

«Δεν έχω καμία κακία για κανέναν και η πίστη -που έχουν αναφέρει πολλοί για λογαριασμό μουόντως μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα. Δεν θα ήθελα να κάνω λόγο μόνο για την πίστη, η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη και θα πρέπει όλα τα νέα παιδιά να το πιστέψουν, γιατί, πιστεύοντας σε κάτι που έχετε ιερό, μπορεί να πετύχετε πάρα πολλά πράγματα και να μη χρειαστεί να κάνετε κακό σε ανθρώπους για να φθάσετε στον στόχο που έχετε.

Ο,τι και αν σας κάνουν, δεν χρειάζεται να κάνετε το ίδιο, γιατί αυτό που μπορούμε να κάνουμε καλύτερο εμείς είναι ο εαυτός μας και σίγουρα χρειάζεται λίγο περισσότερο υπομονή αυτό», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Ντάνος σε συνέντευξή του είχε απαντήσει και σε ερώτηση γιατί έκανε συχνά τον σταυρό του στο παιχνίδι, κάτι που είχε σχολιαστεί ακόμα και αρνητικά από κάποιους.

«Δεν ήταν κάτι που ξεκίνησα ξαφνικά, ούτε για να με δουν κάποιοι. Το έκανα και πριν από το παιχνίδι και έτσι θα συνεχίσω, για τους δικούς μου λόγους. Επομένως, δεν νομίζω πως θα πρέπει να ρωτήσω κάποιον για το πόσο συχνά θα κάνω τον σταυρό μου», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.  

Πηγή SECRET