Ευαίσθητος, απλός μα πάνω απ όλα αληθινός. Αυτός είναι ο Σταμάτης Γονίδης που μετρά τεράστιες επιτυχίες και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή χωρίς να χάνει την «ανθρωπιά» του. Ξέρει να αγαπά, να συγχωρεί, να μοιράζει απλόχερα συμβουλές, να δίνει από αυτά που ο ίδιος έχει... Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Χαλί θα γίνω». Στο video clip συμμετέχουν διάσημοι φίλοι του αλλά και η σύζυγός του: «Ήταν άψογη η συνεργασία μας με την Κατερίνα και με πολύ χιούμορ. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω πολύ για την συμμετοχή τους αλλά και την εταιρία μου, της Sonar Music για την ιδέα της» δηλώνεις το Secret.

‘Αραγε ο ίδιος γίνεται «χαλί»: «Ναι γίνομαι Χαλί για ανθρώπους που έχουν φιλότιμο και καλή ψυχή» εξηγεί. Με την σύζυγό του παραμένουν τρελά ερωτευμένοι και τα δέκα χρόνια του γάμου τους: «Ένας γάμος παραμένει ζωντανός με αγάπη, κατανόηση κι εμπιστοσύνη» τονίζει ο τραγουδιστής. Έχει κάποιο μυστικό που διατηρείται την κορυφή τόσα χρόνια; «Μακάρι να ήξερα τι μυστικό υπάρχει για να το μοιραστώ και μαζί σας. Νομίζω ότι είναι η αγάπη μου για το τραγούδι, ο αυθορμητισμός και η αυθεντικότητα μου» δηλώνει στο Secret.Στο παρελθόν η επιτυχία τον δυσκόλεψε: «Κάποιες φορές δεν τη διαχειρίστηκα σωστά, αυτό το κατάλαβα αργότερα. Από ότι διαπίστωσα ο λόγος ήταν ότι εμπιστεύτηκα λάθος άτομα, έκανα λάθος επιλογές γιατί δεν ήξερα να λέω όχι» Οι καταχρήσεις σήμερα ανήκουν στο παρελθόν; «Αν υπήρχαν στο παρόν δεν θα μίλαγα για αυτά! Έχει μείνει μόνο ο τζόγος κι ο λόγος είναι ότι είμαι άνθρωπος του ρίσκου» παραδέχεται!

Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν εύκολά. Δεν θα θυμάται με νοσταλγία όμως ξέρει να συγχωρεί και να κατανοεί: «Τα παιδικά μου χρόνια ήταν χειρότερα γιατί δεν έβρισκα κατανόηση κι αγάπη από τους γονείς μου σαν παιδί. Βεβαία τότε τα χρόνια ήταν διαφορετικά από ότι είναι σήμερα. Σε ένα χωριό δεν υπήρχε η κατάλληλη ενημέρωση για το πως πρέπει να φέρεσαι σε ένα παιδί και για αυτό το καταλαβαίνω και δεν τους κρατάω κακιά. Τους αγαπώ γιατί έμενα η ζωή τελικά μου έκανε πολλά δώρα και τους στάθηκα όπως και τους στέκομαι ακόμα δίνοντας τους ότι δεν πήρα ποτέ...» εξηγεί ενώ παραδέχεται πως έχει «πέσει» αρκετές φορές ψυχολογικά: «Άνθρωπος είμαι κι εγώ κι έχω αδυναμίες, τα πάνω μου και τα κάτω μου. Κι όλα αυτά τα κατάλοιπα του παρελθόντος μου έχουν αφήσει πληγές που το σωτήριο φάρμακο είναι το ταλέντο του να τραγουδάω όμορφα και με αυτό τον τρόπο να πάρω απλόχερα την αγάπη του κόσμου που τόσο πολύ μου είχε λείψει στο παρελθόν» δηλώνει. Τον ρωτώ τι τον στεναχωρεί στην Ελλάδα. Είναι πολλά… « Με στεναχωρεί που οι νέοι δεν έχουν φτερά και όνειρα για το μέλλον τους. Με στεναχωρεί που το ραδιόφωνο απορρίπτει το καλό λαϊκό τραγούδι. Με στεναχωρεί όταν βλέπω να καίνε την ελληνική σημαία. Με στεναχωρεί η προκλητικότητα από τους απέναντι. Τέλος με στεναχωρεί που άλλοι χαράζουν το μέλλον μας». Όσο για το πολιτικό θέμα των ημερών, το ζήτημα των Σκοπίων σχολιάζει πως: «ήταν προγραμματισμένο να γίνει, απλά έγινε αυτή την εποχή. . Βεβαία σαν Έλληνας είναι κάτι που δεν το ήθελα διότι πιστεύω και γνωρίζω καλά ότι το όνομα Μακεδονία ανήκει σε εμάς τους Έλληνες και σε κανέναν άλλον» ο ίδιος αναφέρεται και στην επίσκεψή του στον Κωνσταντίνο Αγγελίδη κάτι που δεν έγινε γνωστό «Ναι τον επισκέφτηκα στο νοσοκομείο, μου είναι πολύ συμπαθής. Ήθελα  να του δώσω αγάπη και θετική ενέργεια αλλά και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους. Νιώθω όμορφα που ο Κωνσταντίνος πάει καλυτέρα. Κι εύχομαι ολόψυχα αυτό το παλικάρι να το δω όρθιο και υγιή δίπλα στην γυναίκα του και στο παιδί του» καταλήγει