Με φωνή που έχει γίνει συνήθεια για χιλιάδες ακροατές η Αθηναΐδα Νέγκα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 5μ.μ μέχρι τις 7μ.μ εκπέμπει στα Παραπολιτικά 90,1 με την εκπομπή «Happy Hour». Με τον δικό της μοναδικό τρόπο, σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν πότε με χιούμορ και πότε λέγοντας τα έξω από τα δόντια. Ευτυχισμένη μητέρα και σύζυγος, μιλά στο parapoltika.gr και την Σπυριδούλα Τριάντου για την ζωή της αυτή τη περίοδο, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού της.


Πόσο “Happy” είσαι αυτή τη περίοδο;

Είμαι όπως συνήθως happy. Προσπαθώ, είναι στάση ζωής και το γυρνάω στο happy μόλις συμβεί το ανάποδο… Η δυστυχία είναι απείρως πιο εύκολη, χουζουρεύουμε στην δυστυχία. Βάζεις να παίζει τέρμα Καζαντζίδης και φταίει η κοινωνία, οι άντρες ,οι γυναίκες ,η παλιοζωή !

Πως περνάς στο «Happy Hour» στα Parapolitika 90.1;
Πολυ ωραία! Ανυπομονώ να πάει η ώρα 5 να αρχίσει η εκπομπή!

Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο ραδιόφωνο;
Η ουσία του. Μια πρόταση πρέπει να είναι απολύτως σωστή για να την πεις στο ραδιόφωνο, δεν έχεις την βοήθεια της εικόνας .Ένα ραδιοφωνικό «αστείο» οφείλει να είναι απόλυτα μετρημένο για να έχει δύναμη .Το ραδιόφωνο είναι πολλά που δεν φαίνονται .


Ποια η σχέση σου με τους ακροατές;
Καθήκοντος και κάπως συγγενική , είκοσι χρόνια κάνω ραδιόφωνο .Μου λένε τι άκουσαν αν με πετύχουν στο φανάρι , με αναγνωρίζουν περισσότερο απο την φωνή .

Κεφάλαιο τηλεόραση. Τι συνέβη με το «Circo» και ολοκληρώθηκε πρόωρα;

Τίποτα .Ήταν μια βιαστική μετακόμιση από τον ΣΚΑΙ στο epsilon tv και ευτυχώς το κανάλι μας δέχτηκε στο τέλος της σεζόν. Δεν είχαμε, εννοείται, χρόνο να προετοιμάσουμε το έδαφος και το ξέραμε, ειδικά σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που πρόσφατα άρχισε σιγά σιγά να αλλάζει. Η εκπομπή ολοκληρώθηκε όπως είχε συμφωνηθεί να ολοκληρωθεί δηλαδή στην αρχή του καλοκαιριού .

Θα συνεχίσετε στο Έψιλον όπως γράφτηκε ή θα κινηθείτε δικαστικά όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «Στην φωλιά των Κουκου;»

Ειπώθηκε κάτι τέτοιο ; Δεν πρέπει να με ανέφεραν σε τέτοιο ρεπορτάζ, δεν έχω διαμάχη με το κανάλι .Νομίζω όλοι θα συνεχίσουμε, όχι σαν ομάδα όμως 

 Όπως και στην πρώτη σου γέννα έτσι και στη δεύτερη επέστρεψες σχεδόν μετά από μια βδομάδα στη δουλειά. Είναι τόσο μεγάλο το πάθος που έχεις για τη δουλειά σου;

«Πάθος» ίσως να είχε μια καριερίστα, δεν είμαι τέτοια. Αγαπώ σταθερά και με αφοσίωση την δουλειά μου, είμαι παντρεμένη μαζί της και επειδή αυτό που κάνω είναι δημιουργικό δεν ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους τομείς. Παιδιά και δουλειά , δεν ανταγωνίζονται ώστε να θυσιάσω το ένα και να ξεχάσω το άλλο. Έπειτα από τόσα χρόνια θα φύγω και θα γυρίσω όταν θέλω εγώ στην δουλειά μου και δεν υπάρχουν τυπικές άδειες. Δεν υπάρχουν ούτε ωράρια δουλειάς και οικογένειας ,αυτό θα γινόταν αν εργαζόμουν σε μια πολυεθνική .Δεν αντέχω επίσης την ακινησία. Χρειάζομαι φόρτο αλλιώς πέφτω ψυχολογικά .Σε βλέπουν έγκυο και νομίζουν πως όλες οι έγκυες είναι αδελφοποιημένες και ίδιες και σκέφτονται το ίδιο, αυτό δεν μπορώ να το αντέξω. Η κάθε μια έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που αισθάνεται και πρέπει να προστατεύεται η επιλογή της .

Πως βλέπεις τα πράγματα στην Ελληνική τηλεόραση; Συμφωνείς με το μοντέλο των «ριάλιτι» που έχει μπει για τα καλά στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια;

Όλα είναι μόδες που προκύπτουν από τις δυνατότητες των καναλιών . Βρίσκω ιδιαίτερα βαρετό το power of love, είναι και κακή η επιλογή των παιχτών κατά την γνώμη μου. Λυπάμαι που δεν υπάρχει τόλμη στην τηλεόραση και γι αυτό, υποψιάζομαι πως δεν φταίνε οι διευθυντές προγράμματος. Δεν απολαμβάνουν συνθήκες μεγάλης σταθερότητας αυτοί οι άνθρωποι πλέον, ένα λάθος και μπορεί να βρεθούν «εκτός», πως να δούμε λοιπόν καλύτερη τηλεόραση όταν ολα γίνονται με δειλά βήματα, με κονσεπτ που κάποιος πρέπει να τους φέρει και να τους πουλήσει ως σίγουρο και επιτυχημένο ;

Υπήρχαν στιγμές που ένιωσες αδικημένη στον χώρο;

Δικαιοσύνη δεν υπάρχει στην ενήλικο κόσμο .Δεν πιστεύω πως φταίνε πάντα οι άλλοι .Με τον χαρακτήρα που έχω είναι θαύμα που ακόμα δουλεύω στα ΜΜΕ. Δεν πάω σε δεξιώσεις και καλέσματα, δεν πιάνω φιλίες ,θα με βοηθούσε το να είμαι στοιχειωδώς κοινωνική όμως δεν είμαι, αναλογικά λοιπόν δεν έχω αδικηθεί ,έχω όμως βρεθεί σε περίεργες καταστάσεις που τις προκαλεί η ψυχοπάθειά που βασιλεύει στον χώρο .Έχω λουστεί την ακραία αστάθεια ,την κυκλοθυμία και την «κρίση μεγαλείου» που μπορει να πιάσει οποιονδήποτε λόγω μιντιακης εξουσίας. Νορμαλ άνθρωποι μεταμορφώνονται .

Θα παρουσίαζες μια πρωινή εκπομπή;
Εγώ; Ναι ! Πρωινή που να αρχίζει 7 όμως είναι η καλύτερη μου ώρα .Θα ήθελα κάτι σε στυλ εκπομπής Αυτιά ή Παπαδακη ή παλιού Οικονομία να λεγεται «Σύνταξη και Ένσημο» ή «Πρωινος Τσακωμος». Θα ήθελα να έχω 2 άντρες πανελίστες ίσως να μην μιλάνε πολύ, μόνο να συμφωνούν μαζί μου …Θα απαιτούσα και να μου κάνουν κομπλιμέντα !

Έχεις απορρίψει πρόταση που είχε καλά χρήματα αλλά δεν σου άρεσε το κόνσεπτ;
Ναι αρκετές. Κάποτε είχα την πολυτέλεια να απορρίπτω τηλεοπτικές προτάσεις γιατί μπορούσα να ζήσω από το ράδιο και τα έντυπα και δεν χρειαζόμουν παραπάνω χρήματα. Δεν είναι ο φυσικός χώρος μου η τηλεόραση ,τώρα όμως δεν μπορώ να αρνούμαι , το θετικό είναι πως η «ανάγκη» σε εκπαιδεύει. Αισθάνομαι δεκαθλήτρια. Εχω περάσει από όλα: ενημέρωση ψυχαγωγία ,ειδήσεις ,περιοδικά ,εφημερίδες, ραδιόφωνο, έχω υπάρξει διευθύντρια και λάντζα, μισθωτή και ελεύθερη επαγγελματίας, παρουσιάστρια και πίσω απο τις κάμερες. Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ άλλους ,ειδικά γυναίκες που να έχουν εργαστεί σχεδόν παντού. Μονο αθλητικό ρεπορτάζ, σκεφτόμουν προ ημερών πως δεν εχω κάνει και μετα θυμήθηκα πως στον ΣΚΑΙ το 1996 στους Ολυμπιακούς , με είχαν βάλει να κανω ενα ένθετο με παραλειπόμενα.

Πώς περνάς με την κορούλα σου; Είναι εύκολο μωρό;
Είναι ήσυχη μάλλον γιατί είμαστε κι εμείς ήσυχοι .

Είσαι χαζομαμά; Ή σ αρέσει να βάζεις όρια;
Είμαι μια αυστηρουλα μαμά ως προς τους κανόνες συμπεριφοράς. Δεν πιέζω καθόλου όμως σε θέματα σχολείου .

Ο σύζυγός σου ασχολείται με τη μικρή; Για παράδειγμα θα την ταΐσει, θα την κοιμίσει;

Ναι πάρα πολύ .Υπάρχουν όμως πια μπαμπάδες που δεν ασχολούνται ; Αυτούς τους αδιάφορους, παλιού στυλ , πρέπει να τους πάτησε το τρένο ..

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στον σύζυγό σου ώστε να πεις μαζί του θα προχωρήσω και θα κάνω οικογένεια;
Είναι ήρεμος και έχει οικογενειακές αρχές. Δεν έχει τον κυνισμό και την γκρίνια που απεχθάνομαι .

Σε ζηλεύει;
Σε μέτρια ένταση .

Ποια είναι η σχέση σου με τον χρόνο που περνά;
Μου αρέσει που μεγαλώνω. Λέω «όταν θα μεγαλώσω» και φαντάζομαι τον εαυτό μου 60 και λέω «θα φοραω αυτό,

θα χτενίζομαι έτσι.

Είσαι μια πολύ όμορφη γυναίκα με πολύ ωραίο κορμί. Κάνεις «θυσίες» για να διατηρείσαι έτσι φρέσκια;

Ευχαριστώ !Η μόνη θυσία είναι στο ψωμί . Είδα πως δεν μπορώ να φάω μια πίτσα και να πέσω για ύπνο όπως στα 20 μου και έχω αναγκαστεί να το περιορίσω. Κατά τ αλλά, έχω μάθει να τρώω αρκετά δεν θα γραμμωσω ποτέ έτσι όπως τρώω όμως δεν μπορώ να ζήσω με ψάρι και κολοκύθι βραστό .Το πρώτο που «φεύγει» αν δεν φάω είναι η διάθεση μου, μετά γίνομαι αργή, ένα γεύμα να χάσω και υπάρχει ένα δυσάρεστο κλικ προς τα κάτω. Τρώω και γιατί προσπαθώ να κρατήσω την μυϊκή μου μάζα που μεγαλώνοντας χάνεται και έτσι φτάνεις στο γνωστό κρέμασμα -σταφίδιασμα στο οποίο μπορείς θεαματικά να αντισταθείς . Πάω γυμναστήριο ταχτικά αν και βαριέμαι πάρα πολύ …βρίζω δυνατά από θυμό και πλήξη, ειδικά όταν κάνω ποδήλατο