Η τραγουδίστρια αφού ξεσήκωσε την Ευρώπη  και τους Ευρωπαίους με το «Fuego» το βράδυ της Τρίτης κατάφερε να κερδίσει μια θέση για απόψε στο τελικό και από τότε μέχρι σήμερα, πλασάρεται, στα στοιχήματα, ως το απόλυτο φαβορί για την νίκη του διαγωνισμού.

Άλλωστε είναι γεγονός πως η Ευρώπη έχει ενθουσιαστεί με την Φουρέιρα, αφού έχει καταφέρει να μιλούν όλοι για εκείνη. Πολλά ξένα μέσα ενημέρωσης την έχουν βάλει στο μικροσκόπιο, γράφουν για τη ζωή της και λατρεύουν οτιδήποτε πάνω της.

Όπως για παράδειγμα δημοσίευμα του BBC, με τίτλο «Πώς η ποπ σταρ από την Ελλάδα βοήθησε την Κύπρο να γίνει φαβορί για τη νίκη στη Eurovision», παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα και μία μικρή συνέντευξη της Ελένης, αναγνωρίζοντας ότι φέτος «σάρωσε» τη σκηνή με τρόπο που δεν κατάφερε κανένας άλλος συνάδελφός της.

Λίγο μετά τις 4 η «Ελληνίδα» τραγουδίστρια ανέβηκε ξανά στην σκηνή για την τελευταία πρόβα και για μια ακόμα φορά ξεσήκωσε τους δημοσιογράφους, απ όλες τις χώρες που βρέθηκαν μέσα στο Altice Arena.

Μάλιστα από το πρωί έχει γίνει χαμός στα social media από τους χρήστες και στις δυο χώρες, που προμοτάρουν και στηρίζουν την κυπριακή συμμετοχή.

Εκτός όμως από τα στοιχήματα, υπάρχουν και κάποιες άλλες παράμετροι, που είναι στα θετικά ατού της κυπριακής συμμετοχής.

Ξεκινάμε με το γεγονός πως η Ελένη θα εμφανιστεί προτελευταία στον  μεγάλο τελικό, στο 25, μία θέση αρκετά ευνοϊκή, (τα στατιστικά δείχνουν ότι τον διαγωνισμό κερδίζουν χώρες που εμφανίζονται στο δεύτερο μισό της βραδιάς) καθώς τα περισσότερα φαβορί βρίσκονται στο πρώτο μισό, με εξαίρεση τη Netta από το Ισραήλ που βγαίνει στη σκηνή τρεις θέσεις νωρίτερα από την Κύπρο και που όπως γράφτηκε, αλλάζει την σκηνική του παρουσία για να ανταγωνιστεί τη Φουρέιρα.

Επίσης η Ελένη Φουρέιρα έχει βρεθεί και σε πολλά από τα πάρτι που έκανε οι χώρες που συμμετέχουν, στον διαγωνισμό, κάνοντας τις απαραίτητες δημόσιες σχέσεις, κάτι που την έχει κάνει αγαπητή σε όλους.

Αλλά και η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, που έκανε σαφές την πρόθεση της χώρας, να κερδίσει τον διαγωνισμό και να αναλάβει την διοργάνωση την επόμενη χρονιά.

Λέτε αυτή η δήλωση να ληφθεί υπ’όψιν από κοινό και επιτροπές και τελικά η Κύπρος και η Ελένη Φουρέιρα να κερδίσει την πρώτη θέση; Και γιατί όχι! Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπήρξαν χώρες που νίκησαν την Eurovision, όχι μόνο λόγω  των τραγουδιών με τα οποία συμμετείχαν, αλλά και επειδή ήταν έτοιμοι να υποδεχτούν τον διαγωνισμό στην χώρα τους.

Κλείνοντας, κίνηση ματ για τον τελικό, θεωρείται από την Ελένη Φουρέιρα και την κυπριακή αποστολή η ιδέα να κυκλοφορήσουν μόλις μια μέρα πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision το «Fuego» στα Ισπανικά, και όχι μόνο ανέβηκε στην κορυφή των charts αμέσως, αλλά με αυτή την κίνησή δίνει ένα ακόμα σημάδι για τη κατάκτηση της κορυφής στη Eurovision.

Ευχόμαστε στην Ελένη Φουρέιρα και την Κύπρο καλή επιτυχία και ελπίζουμε να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο.