Με έρωτες, αντιζηλίες αλλά και... ίντριγκα θα προσπαθήσει ο ΑΝΤ1 να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, προβάλλοντας δύο νέα ριάλιτι, που κρύβουν πολλές εκπλήξεις για τους τηλεθεατές.

Μετά το συναινετικό «διαζύγιο» με τον Γιάννη Λάτσιο, το κανάλι δεν έχασε ευκαιρία και βρήκε αμέσως τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Τζώρτζη Ποφάντη, που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή προγράμματος του σταθμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», πιθανή είναι και η επιστροφή του Τζώνη Καλημέρη, αφού οι «ζώνες» θα χωριστούν και έτσι ο καθένας θα αναλάβει τη δική του. Βέβαια, μέχρι αυτή τη στιγμή ο ΑΝΤ1 δεν επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο. Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα δύο νέα πρότζεκτ, οι ερωτικές ιστορίες φαίνεται πως αυτή την εποχή τραβούν πολύ τον τηλεθεατή, που μέσα από τους πρωταγωνιστές της οθόνης βλέπει τον εαυτό του ή τον... χαμένο έρωτά του.

Τα δύο νέα προγράμματα που θα φιλοξενήσει το κανάλι του Αμαρουσίου και αφορούν τον έρωτα είναι το «Game of love» και το «Βρες το ταίρι σου». Αν και διαφέρουν μεταξύ τους, έχουν ένα κοινό: το... ζευγάρωμα. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, με παρουσιαστή τον Χάρη Χριστόπουλο, αφορά τέσσερα ζευγάρια, που βάζουν τον έρωτά τους σε δοκιμασία με σκοπό να κερδίσουν το έπαθλο του παιχνιδιού, ένα ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 50.000 ευρώ.

Τα ζευγάρια θα προσποιούνται ότι δεν είναι δεσμευμένα και θα βρίσκονται σε κοινό χώρο με αδέσμευτους παίκτες, βάζοντας σε δοκιμασία τη σχέση τους. Μεγάλοι... τσακωμοί θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, καθώς κανείς δεν θα ξέρει ποια είναι τα ζευγάρια και έτσι θα φλερτάρουν όποιον θέλουν. Τα κάστινγκ έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές ημέρες και βρίσκονται στην τελική ευθεία, αφού μετά το Πάσχα θα είναι όλα έτοιμα.  

ΣΑΝ «ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ»  

Το δεύτερο ριάλιτι του ΑΝΤ1 ίσως μας θυμίσει λίγο το «Ραντεβού στα τυφλά», αφού ο παίκτης θα διαλέγει τον υποψήφιο σύντροφό του τηλεφωνικά. To «Love is calling», όπως είναι και το κανονικό όνομά του, μεταδόθηκε στη Γερµανία από το RTL, αλλά και το Fox στην Τουρκία. Πρόκειται για καθημερινό ριάλιτι της κατηγορίας των dating shows, µε την ιδιαιτερότητα ότι µεταδίδεται πάντα live, καθώς προϋποθέτει τη διάδραση µε τους τηλεθεατές. Ο παίκτης θα προσπαθεί να συγκινήσει τον υποψήφιο σύντροφό του μιλώντας του στον αέρα και κερδίζοντας τη θετική ψήφο του, ώστε να βγουν το πολυπόθητο ραντεβού.

Φυσικά τη συνάντησή τους θα παρακολουθούν οι τηλεθεατές, αφού όλα θα γίνονται μπροστά στις κάμερες. Όσο για την παρουσιάστρια, αποτελεί έκπληξη, αφού ακούει στο όνομα της Νικολέττας Ράλλη, που έρχεται να αναλάβει πρώτη φορά ένα τόσο μεγάλο πρότζεκτ! Οι πρεμιέρες για τα δύο ριάλιτι έχουν προγραμματιστεί για το τέλος Απριλίου και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν θα κάνουν αλλαγές οι αντίπαλοι απέναντι στις νέες δυνατές κινήσεις του ΑΝΤ1.

Μέχρι στιγμής, πάντως, το μοναδικό «ερωτικό» ριάλιτι στην ελληνική τηλεόραση καταγράφει μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για το «Power of love», που προβάλλεται στον ΣΚΑΪ κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή, αφού αρκετοί δεν πίστευαν στην επιτυχία του.

Κι όμως, τα αγόρια και τα κορίτσια που ζουν στα δύο σπίτια, με σκοπό να βρουν το ταίρι τους, κατάφεραν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια να τραβήξουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Η οικοδέσποινα Μαρία Μπακοδήμου, που για πρώτη φορά ανέλαβε την παρουσίαση ενός ριάλιτι, έχει καταφέρει να κερδίσει τις καλύτερες κριτικές και να μπει 100% στο πετσί του νέου της ρόλου.

Φυσικά, η επιτυχία οφείλεται και στην ίδια. Το «Power of love» τον μήνα Μάρτιο είχε μεγαλύτερη ανοδική πορεία, αφού έφτασε την πρώτη εβδομάδα μέσο όρο τηλεθέασης στο σύνολο 20,5%, ενώ στο κοινό 15-44 το 26%.

Την ίδια πορεία ακολουθεί και η διαγωνιστική πλευρά του «Power of love», το «Gala», που μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 21.00. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας περιόδου, η τηλεθέαση στο σύνολό της έφτασε στο 15,8%, ενώ τις δύο τελευταίες Παρασκευές του Μαρτίου πάνω από 22% στο κοινό 15-44, ποσοστά που χαρίζουν χαμόγελα στους ιθύνοντες του ΣΚΑΪ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», Μ. Παρασκευή 6 Απριλίου 2018