Τα πάνω κάτω ήρθαν για το Θέατρο Χυτήριο, μετά τις αποκαλύψεις για το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στη Σοφία Παυλίδου και τον Μάνο Παπαγιάννη. Αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη η διοίκηση του θεάτρου να αποφασίσει την απομάκρυνση του Μάνου Παπαγιάννη από την παράσταση «Πετάει, πετάει», μετά το περιστατικό βίας που κατήγγειλε η Σοφία Παυλίδου.

«Η διοίκηση του θεάτρου αποφάσισε να συνεχιστούν οι παραστάσεις με την αντικατάσταση του ηθοποιού κ. Μάνου Παπαγιάννη από άλλο ηθοποιό», ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση, ενώ η Βάσια Παναγοπούλου, μιλώντας στο «Secret», έκανε λόγο για «απόφαση δύσκολη και σκληρή». Η θεατρική επιχειρηματίας αποκάλυψε, παράλληλα, ότι η παράσταση θα συνεχιστεί κανονικά από την ερχόμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του Μάνου Παπαγιάννη θα πάρει ο Σωτήρης Καλυβάτσης, ενώ η νέα είσοδος του Μάνου Πίντζη θα γίνει για να αντικαταστήσει τον Σωτήρη Καλυβάτση. Από την ημέρα που η δυσάρεστη είδηση βγήκε στη δημοσιότητα, άρχισαν και οι δηλώσεις από τις δύο πλευρές, που, βέβαια, είχαν διαφορετικό παρονομαστή.

Η Σοφία Παυλίδου μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» περιγράφοντας τη βίαιη σκηνή ανάμεσα σε εκείνη και τον Μάνο Παπαγιάννη και δηλώνοντας πως της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Στο πλευρό της τάχθηκε και ο επίσης πρωταγωνιστής στην παράσταση του θεάτρου Σωτήρης Καλυβάτσης, δηλώνοντας πως τα πράγματα έγιναν έτσι ακριβώς.

Η κα Παυλίδου στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση εναντίον του συναδέλφου της και έκανε γνωστό πως δεν θα επιστρέψει στο θέατρο όσο υπάρχει εκείνος. Μέσω της δικηγόρου του απάντησε ο Μάνος Παπαγιάννης, δηλώνοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της Σοφίας Παυλίδου, καθώς διαψεύδει τα λεγόμενά της.  

«ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ»

Ποια η θέση, όμως, της Βάσιας Παναγοπούλου; Ποιο το μέλλον της παράστασης μετά την ανακοίνωση που έβγαλε το Χυτήριο πως θα παρέμενε κλειστό μέχρι την Πέμπτη; «Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση, έχω να κοιμηθώ πέντε ημέρες, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου από την πρώτη στιγμή που έμαθα τα γεγονότα να τα διαχειριστώ όσο πιο ψύχραιμα και συμβιβαστικά μπορούσα. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Η υπόθεση θα τραβήξει τον δρόμο της δικαιοσύνης», δηλώνει στο «Secret» η κ. Παναγοπούλου. «Εγώ δεν μπορώ να βγάλω απόφαση, γιατί δικαστήριο δεν είμαι, οφείλω όμως, πρώτον, να ακούσω τη Σοφία Παυλίδου, η οποία μου δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της διότι δεν μπορεί να βρεθεί επάνω στη σκηνή με τον Μάνο Παπαγιάννη», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως έχει «τη δήλωση του Μάνου ότι όντως υπήρξε κάποιο επεισόδιο, όχι ξυλοδαρμός, αυτός το αρνείται, όμως και μόνο που έχει γίνει κάποιο επεισόδιο στο θέατρό μου και μόνο που κάποιος ηθοποιός μου παραδέχεται ότι έγινε ένα φραστικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να εισβάλει στο καμαρίνι και να παραβιάσει τον ιδιωτικό χώρο της συναδέλφου του, εγώ έχω να λάβω υπόψη μου με βάση αυτά τα δεδομένα το συμφέρον των εργαζομένων της παράστασης, των εργαζομένων του θεάτρου και να βάλω τα πράγματα».

«Τέτοια συμπεριφορά για μένα είναι μη αποδεκτή», συμπληρώνει η κυρία Παναγοπούλου, για να προσθέσει: «Οφείλουμε να διδάσκουμε πολιτισμό».

Επίσης, εξηγεί πόσο πολύ εκτιμά τον Μάνο Παπαγιάννη, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα κοιτάξει το καλό του συνόλου. «Ο Μάνος είναι πολύ ψηλά στην εκτίμησή μου. Η παράσταση "Πετάει, Πετάει" παίζεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν και, ενώ έχει αλλάξει όλος ο θίασος, ο μόνος που παρέμενε ήταν ο Μάνος Παπαγιάννης. Αυτό και μόνο αποδεικνύει το πόσο εκτιμώ το ταλέντο του και το πόσο καλός θεωρώ ότι ήταν στον ρόλο του. Όμως, το καλό του συνόλου μπορεί να μας αναγκάζει να πάρουμε μια απόφαση που είναι δύσκολη και σκληρή», καταλήγει.

 Δημοσιεύθηκε στο «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018